Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Χρησιμοποιώντας την επιχειρηματολογία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την υπόθεση των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Ηλίας Δημητρόπουλος, έστειλε απαντητική επιστολή στην εφημερίδα μας σχετικά με το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» στις 16/3/2011 για την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν μια μέρα πριν γονείς κι εκπαιδευτικοί του Πειραιά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διευκρινίζει στην επιστολή του:

«1) Στα ερωτήματα που μου υποβλήθηκαν για τις συγχωνεύσεις ορισμένων σχολικών μονάδων του Πειραιά, απάντησα ότι οι προτάσεις που έγιναν από τη Διεύθυνση είχαν ως κριτήριο πρώτιστα το παιδαγωγικό και λειτουργικό πλεονέκτημα που προκύπτει και δευτερευόντως το όποιο οικονομικό όφελος της πολιτείας.

2) Διευκρίνισα επιπροσθέτως ότι ενώ υπήρχαν και άλλα συστεγαζόμενα σχολεία δεν πρότεινα την συγχώνευσή τους διότι έκρινα ότι με τα υφιστάμενα δεδομένα δεν θα προέκυπτε οποιοδήποτε όφελος.

3) Τέλος, καταλήγοντας ανέφερα απλώς ότι οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις είχαν δημοσιευθεί σε σχετική ιστοσελίδα του ΥΠ.Β.Δ.Μ.Θ. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Πρακτικά, ο διευθυντής υπερασπίζεται πλήρως τις προωθούμενες για τώρα συγχωνεύσεις, επικαλούμενος «παιδαγωγικά κριτήρια», όπως ακριβώς το υπουργείο Παιδείας. Γονείς κι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις και κινητοποιήθηκαν και στον Πειραιά, αντιδρούν ακριβώς σ' αυτές τις συγχωνεύσεις που γίνονται με τα... «παιδαγωγικά κριτήρια», τα οποία υπαγορεύουν να δημιουργούνται «εύρωστα» σχολεία για να μπορούν να προωθηθούν τα προγράμματα διαφοροποίησης της εκπαίδευσης. Επίσης, ο διευθυντής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περισσότερων συγχωνεύσεων στο μέλλον (αν αλλάξουν τα... «υφιστάμενα δεδομένα»), όπως ακριβώς έγραψε ο «Ρ» επισημαίνοντας την αγωνία των γονιών και εκπαιδευτικών και την απόλυτη διάσταση των θέσεών τους με αυτές της κυβέρνησης και της διοίκησης της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ