Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Καμιά τάξη να μην έχει πάνω από 20 μαθητές

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας συζητήθηκε το θέμα των συγχωνεύσεων

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Δυναμική κινητοποίηση έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε χθες η Α' ΕΛΜΕ, μαζί με μαθητές και γονείς συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν χθες σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και προχθές στα Γρεβενά, με τη συμμετοχή σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που έγινε την Πέμπτη, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων κάλεσαν την Περιφέρεια να σταθεί στο πλευρό τους παίρνοντας ξεκάθαρα θέση ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων. Αν και ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ ήθελαν να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα, τελικά η πλειοψηφία της Διοίκησης Π. Ψωμιάδη, ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητά παράταση ενός χρόνου ώστε στο μεταξύ να γίνει διάλογος για την εφαρμογή του μέτρου.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καταργούνται συνολικά 133 σχολικές μονάδες (ανά νομό: Θεσσαλονίκη 38, Σέρρες 43, Κιλκίς 10, Πιερία 22, Πέλλα 7, Χαλκιδική 7 και Ημαθία 6) που βρίσκονται διάσπαρτες σε ορεινές, ημιορεινές, πεδινές, παράλιες, αστικές, ημιαστικές και επαρχιακές περιοχές.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σημείωσαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του λαού ενώ ταυτόχρονα, ανοίγει παραπέρα το δρόμο για μείωση προσλήψεων και απολύσεις εκπαιδευτικών.

Ξεκαθάρισαν ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τα λαϊκά στρώματα, για ένα δημόσιο σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών χωρίς διακρίσεις και θα έχει στόχο την ενσωμάτωση της εκπαίδευσης σε ένα συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ένα σχολείο που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα τελεί υπό την ευθύνη του κράτους σε συνεργασία με το γονεϊκό κίνημα και τις προτάσεις των λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτεί: Να μην κλείσει κανένα σχολείο. Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ