Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η ώρα των... αιωνίων

Συναρπαστικές αναμένονται οι... μάχες κάτω από τα καλάθια στον αγώνα Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού

Sportidea

Συναρπαστικές αναμένονται οι... μάχες κάτω από τα καλάθια στον αγώνα Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού
To ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί αύριο στο ΣΕΦ, όπως είναι φυσικό μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 12η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Μπορεί το αυριανό παιχνίδι να μην είναι ένα ντέρμπι για το ρετιρέ, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση και ο Παναθηναϊκός στην τέταρτη, όμως παραμένει ένα παιχνίδι κορυφής. Αλλωστε ένας λόγος παραπάνω, το γεγονός ότι οι δυο αντίπαλοι δε βρίσκονται στο πρώτο σκαλοπάτι, κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού δεν έχουν περιθώρια απωλειών στην προσπάθειά τους για την κορυφή. Ομως ο αυριανός αγώνας έχει και άλλες ιδιαιτερότητες... Για πρώτη φορά οι Μπουντούρης, Ράτζα, Οικονόμου θα τεθούν αντίπαλοι με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο έζησαν μερικές από τις πιο επιτυχημένες στιγμές της καριέρας τους. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Ηλίας Ζούρος, που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στην Οβαρένσε (101-67) για την Euroleague, έσπευσε να χαμηλώσει τους τόνους ενόψει του αυριανού παιχνιδιού.

«Δεν έχουμε κανένα άγχος και αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι όπως όλα τ' άλλα της κανονικής περιόδου. Μπορεί να κρύβει κάποιες ιδιαιτερότητες, για λόγους γοήτρου, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία διαφορά με τα υπόλοιπα παιχνίδια που δώσαμε ή που θα δώσουμε μέχρι τα πλέι-οφ», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός που στον αγώνα με την Οβαρένσε εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Ράτζα (αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ στο 9' και μέχρι το τέλος του αγώνα έκανε μόνος του σουτ στο βοηθητικό γήπεδο) για να δοκιμάσει κάποια διαφορετικά σχήματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στην αντίπερα όχθη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δείχνει να είναι διπλά ευχαριστημένος μετά το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Βλέπετε δεν είναι μόνο η νίκη με 89-81, αλλά και η παρουσία του κόσμου που απ' ό,τι φαίνεται κατάλαβε το μήνυμα που έστειλε ο προπονητής του «τριφυλλιού». Οσον αφορά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα και έτσι πρέπει να το δει και ο Παναθηναϊκός. «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα και με αυτό το κριτήριο θα κατέβουμε στο γήπεδο. Τα στοιχεία που πρέπει να δείξουμε είναι μαχητικότητα, θέληση και τσαμπουκάς». Στο παιχνίδι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η μονομαχία Ράτζα - Ρέμπρατσα κάτω από τα καλάθια.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια το πρωτοπόρο Περιστέρι υποδέχεται τον Αρη των χιλίων προβλημάτων που όμως την προηγούμενη αγωνιστική λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν μπόρεσε να χαρεί όσο ήθελε τη νίκη κόντρα στη Ζαντάρ με 92-73, αφού ο τραυματισμός του Παπαμακάριου δημιουργεί προβλήματα. Σοβαρότητα είναι αυτό που ζητάει ο Ντούσαν Ιβκοβιτς από τους παίκτες της ΑΕΚ απέναντι στη Δάφνη, ενώ ο Ηρακλής μετά τη νίκη του στη Σλοβακία επί της ΚΡΚΑ υποδέχεται το Μαρούσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:. ΣΗΜΕΡΑ: Μίλων - ΠΑΟΚ (Μίλωνα 17.00), ΑΕΚ - Δάφνη (ΟΑΚΑ 17.00), Ηρακλής - Μαρούσι (Ιβανώφειο 17.00), Νήαρ Ηστ - Μακεδονικός (Καισαριανής 17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηράκλειο - Πανιώνιος (Λίντο 17.00), Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (ΣΕΦ 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Περιστέρι - Αρης (Περιστερίου 17.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ