Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διά χειρός Ντίνο Ράτζα

Ο Ντίνο Ράτζα ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Παναθηναϊκού

Sportidea

Ο Ντίνο Ράτζα ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Παναθηναϊκού
Κάτι... χρωστούσε στον Παναθηναϊκό ο Ντίνο Ράτζα. Βλέπετε, από τη στιγμή που ξανάρθε στη χώρα μας και στον Ολυμπιακό, πολλές φορές είχε κάνει λόγο για τον τρόπο με τον οποίο είχε φύγει από τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι μαζί του είχε πάρει ένα πρωτάθλημα. Τα χρωστούμενα έγιναν ακόμη περισσότερα τις τελευταίες ημέρες μετά και τις δηλώσεις του συναδέλφου του στο «τριφύλλι», Ζέλικο Ρέμπρατσα, που άγγιζαν τα όρια του υπεροπτικού. Τελικά ο Ράτζα «μίλησε» για όλους και για όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ηταν ο μπροστάρης του Ολυμπιακού στη μεγάλη νίκη επί του «άσπονδου» φίλου του, Παναθηναϊκού, με 86-78. Ο Κροάτης διεθνής ήταν το μεγάλο όπλο των Πειραιωτών, κάτω από τα καλάθια, όπου κυριάρχησε... Χαρακτηριστικό είναι ότι παραπάνω και από τα μισά ριμπάουντ που πήρε ο Ολυμπιακός ανήκουν στο Ράτζα (16 σε σύνολο 25). Ετσι ούτε λόγος να γίνεται για την προσωπική μονομαχία του με τον Ζέλικο Ρέμπρατσα. Ο τελευταίος μπορεί να ήταν αυτός που ξεχώρισε για τους «πράσινους», όμως ατύχησε να είναι απελπιστικά μόνος και να πέσει πάνω... στον Ράτζα. Αλλωστε η αντίσταση των φιλοξενουμένων ήταν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν το σκορ ήταν 21-20. Η εκμετάλλευση των αργών επιστροφών του Παναθηναϊκού, καθώς και το πλεονέκτημα στις προσωπικές μονομαχίες ήταν δυο από τα στοιχεία που άρχισαν να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Εκτός του Ράτζα (24π) καλά τα πήγαν και οι Παπανικολάου (15π), Ρίβερς (14π), ενώ από τον Παναθηναϊκό ο Ρέμπρατσα (20π).

Σιγά μην άφηνε να του ξεφύγει ο τίτλος του πρωταθλητή Χειμώνα. Αλλωστε το φετινό Περιστέρι, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα σταματήσει. Ο Αρης των χιλίων προβλημάτων έστω και εάν προερχόταν από μια καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Με κορυφαίο τον Φορντ οι γηπεδούχοι μετά τα πρώτα λεπτά επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους. Από την άλλη ο Ραϊτσεβιτς (18π) πάλευε μόνος του.

Ενα πολύ καλό και απόλυτα επιτυχημένο τεστ για τους αναπληρωματικούς και νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ αποτέλεσε για το «Δικέφαλο» ο αγώνας με τη Δάφνη. Η διαφορά δυναμικότητας και η σοβαρότητα που επέδειξαν οι βασικοί παίκτες της ομάδας στο πρώτο δεκάλεπτο, έδωσαν το δικαίωμα στον Ντούσαν Ιβκοβιτς να κάνει πειράματα στο υπόλοιπο του αγώνα, αφού είχε ήδη κριθεί. Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Στεφάνοφ (12), όπως και ο Κουτλάι, ενώ από τους αναπληρωματικούς καλύτερος ήταν ο Μισιακός (10π). Από τη Δάφνη ξεχώρισε ο Τζόνσον (19π).

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος στο Ηράκλειο, όπου επικράτησε της τοπικής ομάδας με 84-67. Οι «κυανέρυθροι» με καλύτερους τους Παπαλουκά (17) Διαμαντόπουλο (17) Ζντοβτς (13) επέδειξαν σοβαρότητα και δικαιολογημένα πήραν τη νίκη αλλά και το χειροκρότημα των Κρητικών φιλάθλων. Τέλος, εύκολες νίκες πέτυχαν ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας επί του Μίλωνα με 101-86 και ο Ηρακλής στο Ιβανώφειο επί του Αμαρουσίου με 99-85.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Περιστέρι 24, Ολυμπιακός 23, ΑΕΚ 22, Παναθηναϊκός 21, ΠΑΟΚ 19, Ηρακλής 18, Μαρούσι 17, Ηράκλειο 15, Δάφνη 15, Μίλων 15, Αρης 15, Μακεδονικός 12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ