Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΟΡΑ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» - ΝΙΚΑΙΑ
Κινητοποίηση από το κλαδικό συνδικάτο

Στάση εργασίας 7 π.μ. - 10 π.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στην εταιρεία «ΑΓΟΡΑ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» στη Νίκαια, πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 15 Δεκέμβρη.

Ο εργοδότης, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, έχει προχωρήσει στην εκδικητική απόλυση μίας εργαζόμενης, επειδή απέργησε στις 15 Δεκέμβρη και παράλληλα διεκδικούσε τα δικαιώματά της, και στη μη ανανέωση της σύμβασης άλλης μίας εργαζόμενης με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, τρομοκρατεί το προσωπικό με την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης και παραβιάζει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο κατάστημα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις απολυμένες συναδέλφους τους.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων έκαναν σαφές στον εργοδότη πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις απαιτώντας την επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ