Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κινητοποίηση ενάντια σε απόλυση

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Διοίκησης των Ξενοδοχείων «Doretta» και «Αλεξία» στη Ρόδο, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης Αναστασίας Δημητριάδη από το ξενοδοχείο «Doretta», διοργάνωσε χτες η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Σε συνάντηση συνδικαλιστών με τον διευθυντή του ξενοδοχείου ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι έχει αλλάξει η πελατεία του ξενοδοχείου και δουλεύει πλέον με Ρώσους και επειδή η εργαζόμενη δεν ξέρει ρώσικα γι' αυτό και απολύθηκε.

Βέβαια, όπως κατήγγειλε στο «Ρ» ο Κ. Γιαννόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου, η απόλυση οφείλεται στη συνδικαλιστική δράση της εργαζόμενης. Μάλιστα όπως υπογράμμισε, στη Γραμματεία έχουν φτάσει καταγγελίες εργαζομένων ότι η εργοδοσία πριν προσλάβει εργαζόμενο τον ρωτά αν είναι μέλος του ΠΑΜΕ. Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι: «οι μεγαλοξενοδόχοι απολύουν, μειώνουν μισθούς, κάνουν ατομικές συμβάσεις. Πολλοί συνάδελφοι θα μείνουν φέτος εκτός δουλειάς ενώ άλλοι θα δουλεύουν ήλιο με ήλιο με μισθούς πείνας. Αυτή είναι η λεγόμενη καλή σεζόν που διαλαλούν οι μεγαλοξενοδόχοι και το πολιτικό προσωπικό τους. Επειδή θέλουν τους εργάτες με το κεφάλι σκυμμένο προσπαθούν να απαλλαγούν πρώτα από αυτούς που αντιστέκονται».

Για τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία υπογραμμίζει ότι «το ξενοδοχείο "Doretta" ιδιοκτησίας Σουλούνια απολύει τη συναδέλφισσα Αναστασία Δημητριάδη γιατί είναι μέλος του ΠΑΜΕ και πρωτοστάτησε στην οργάνωση της περσινής απεργίας. Ξεκαθαρίζουμε ότι οι τρομοκρατικές απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ