Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΡΟΣ
Κινητοποίηση για τις ελλείψεις στην Υγεία

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Αμεσες λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης υπηρεσιών υγείας σε Πάρο και Αντίπαρο, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των κατοίκων, διεκδίκησαν οι κάτοικοι, οι μαζικοί φορείς, η δημοτική αρχή και όλες οι δημοτικές παρατάξεις των δυο νησιών με κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας της Πάρου την περασμένη Κυριακή.

Κάτοικοι και φορείς κατήγγειλαν ότι η επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στην Πάρο και την Αντίπαρο παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Οτι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Πάρου είναι τραγική. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΚΥ, που προ 20ετίας διέθετε δυο παιδιάτρους, σήμερα, μετά τη συνταξιοδότησή τους και με υπερδιπλάσιο πληθυσμό, δε διαθέτει κανέναν. Επίσης, λειτουργεί χωρίς γυναικολόγο λόγω συνταξιοδότησης και είναι ήδη χωρίς ορθοπεδικό μετά την αποχώρηση του γιατρού το 2003. Το παράρτημα ΕΚΑΒ Πάρου αδυνατεί να εξυπηρετήσει, λόγω έλλειψης προσωπικού, όλες τις βάρδιες του ΚΥ με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να ζητά από τους ασθενείς να μεταφέρονται με δικό τους μέσο στο ΚΥ ή να ζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας ή της Πυροσβεστικής, όταν δεν υπάρχει κάλυψη της βάρδιας από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ! Το ΚΥ στερείται ακόμα και των αναγκαίων φιαλιδίων για την αιμοληψία!

Οι κάτοικοι και φορείς ζητούν πλήρη κάλυψη των θέσεων του ΚΥ Πάρου, με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, των θέσεων στα Πολυδύναμα και Αγροτικά Ιατρεία και των κενών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό. Ακόμα, κάλυψη του ΚΥ και των Ιατρείων (Πολυδύναμα, αγροτικά) με επάρκεια υλικών και σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού. Διεκδικούν, επίσης, καμία πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες. Κάλυψη όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, αλλά και τη δημιουργία σύγχρονου, κρατικού φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών από αέρα και θάλασσα.

Στα πλαίσια αυτά, η Επιτροπή Αγώνα που έχει δημιουργηθεί για το θέμα της Υγείας προχώρησε από προχτές στον αποκλεισμό του Ταμείου του ΚΥ της Πάρου, ώστε κανείς ασθενής να μη χρειάζεται να πληρώνει το 5ευρω χαράτσι ή για εξετάσεις. Καθημερινά, και τις επόμενες μέρες, μέλη της Επιτροπής θα βρίσκονται στον αποκλεισμό.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Κώστας Ροκονίδας, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», είπε ανάμεσα σε άλλα: «Ας πάρουμε όλοι θέση τώρα στην οργανωμένη λαϊκή πάλη, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να έχουμε πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με δημόσιες Μονάδες Υγείας πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας - Αιδηψού (2023-12-20 00:00:00.0)
Να παρθούν όλα τα μέτρα για την επισκευή της γέφυρας Σερβίων (2023-03-28 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν ζωές από τις τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία (2018-07-13 00:00:00.0)
Επικίνδυνες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας (2013-06-22 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός για την υγειονομική γύμνια (2003-06-13 00:00:00.0)
Απορύθμιση στην επαρχία (1999-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ