Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν όλα τα μέτρα για την επισκευή της γέφυρας Σερβίων

Και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το κλείσιμό της

Πολύπλευρα προβλήματα συνεχίζει να προκαλεί στην καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων της Κοζάνης το κλείσιμο της υψηλής γέφυρας Σερβίων. Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα έκλεισε στις 16 Μάρτη με εισαγγελική εντολή λόγω των εκτεταμένων ζημιών που αυτή έχει υποστεί.

Το ΚΚΕ επανέφερε το ζήτημα στη Βουλή, με νέα Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Μεταφορών, τονίζοντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων, του υπουργείου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την έλλειψη συντήρησης αλλά και μεταφέροντας την αναστάτωση των κατοίκων των δήμων Σερβίων και Βελβεντού που καλούνται να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις από και προς την εργασία τους, το σχολείο, για την κάλυψη των εφοδιαστικών αναγκών κ.λπ., ενώ ακόμη πιο δύσκολη θα είναι η άμεση πρόσβαση σε νοσοκομείο.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας, για την ολοκληρωμένη συντήρηση - επισκευή της γέφυρας, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, να ενισχυθούν τα μέτρα συντήρησης του συνόλου του οδικού δικτύου, να επισπευστούν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να παραδοθούν άμεσα σε κυκλοφορία δρόμοι εγκαταλειμμένοι επί χρόνια. Επίσης, ζητά τον έλεγχο και της γέφυρας Ρυμνίου (ίδιας κατασκευής και χρόνων με τη γέφυρα Σερβίων) και να στελεχωθούν όλες οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας με το απαραίτητο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό για την επαρκή αναγκαία επίβλεψη - επιθεώρηση - συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας και των αντίστοιχων τεχνικών έργων - γεφυρών.

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, αναδεικνύουν τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σερβίων και του Περιφερειακού Ιατρείου Βελβεντού, τα οποία εντείνονται από το κλείσιμο της γέφυρας.

«Τα ήδη οξυμένα προβλήματα για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον πληθυσμό των δύο δήμων επιτείνονται και από το κλείσιμο, λόγω των σοβαρών ζημιών, της υψηλής γέφυρας Σερβίων. Η πρόσβαση των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής στο ΓΝ Κοζάνης δυσχεραίνει, αφού απαιτείται διπλάσια και πάνω απόσταση σε ένα παλιό και κακοσυντηρημένο επαρχιακό δίκτυο με αυξημένη τώρα κυκλοφορία», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ επισημαίνουν συγκεκριμένα τις ελλείψεις που υπάρχουν στις δομές δημόσιας Υγείας σε Σέρβια και Βελβεντό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Σερβίων και των Περιφερειακών Ιατρείων με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την κάλυψη όλων των κενών θέσεων και τον εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος και του εξοπλισμού του ΚΥ Σερβίων. Παράλληλα απαιτούν να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην 11η περιφέρεια ΕΚΑΒ και δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στα Σέρβια αλλά και να μην παραχωρηθούν τομείς του ΚΥ σε εργολάβο, όπως π.χ. της καθαριότητας και της φύλαξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ