Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ενίσχυση του ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο εργοτάξιο της υπογειοποίησης του τρένου στα Σεπόλια, με ομιλητή τον Γιάννη Αναγνώστου, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μάρτη.

Στο επίκεντρο ήταν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και σημειώθηκε το γεγονός ότι τέτοια τραγικά γεγονότα συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακριβώς επειδή στον καπιταλισμό τα πάντα σχεδιάζονται με βάση το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος της προστασίας των ζωών μας. Το ίδιο αποδείχτηκε περίτρανα και με τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία, ο οποίος άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

Ο Γιάννης Αναγνώστου κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα του αγώνα τους στο εργοτάξιο των Σεπολίων το 2022, που με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές ανάγκασαν την εργοδοσία να προχωρήσει σε αυξήσεις 17%-20% στις καθαρές αποδοχές.

Αναδείχθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. «Το ΚΚΕ, το οποίο δεν το βάζουν στο χέρι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, δεν υπέγραψε μνημόνια και δεν στήριξε το νέο υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Στάθηκε εμπόδιο στη στρατηγική της ΕΕ που έχει στόχο την "απελευθέρωση" των σιδηροδρόμων, την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού, του ρεύματος κ.λπ., ενώ παράλληλα καταθέτει τις δικές του προτάσεις ανακούφισης των εργαζομένων, οι οποίες είτε απορρίπτονται είτε δεν συζητούνται καν από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα», σημείωσε.

«Οι εργαζόμενοι στα έργα υποδομών γνωρίζουν από πρώτο χέρι πώς παράγεται ο πλούτος, ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι και με πόσο αίμα το έχουν πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι δεδομένο ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να μπει εμπόδιο στην αντιλαϊκή κυβέρνηση την οποία ετοιμάζουν, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μεγαλύτερες αλλαγές, για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και το πέρασμα στην κοινωνία η οποία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, θα ικανοποιεί τις διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες με βάση και τις τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες του 21ου αιώνα», πρόσθεσε ο Γ. Αναγνώστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ