Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κούρεμα» οφειλών ... 97% για τον Παπαθανάση

Νέα αφορμή για ενδοαστική κοκορομαχία πάνω στη σήψη του συστήματός τους έδωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης πέτυχε «κούρεμα» των οφειλών του προς τη Eurobank κατά 97,5%. Σε απόλυτα νούμερα φέρεται ότι από τα 1.458.548,29 ευρώ που όφειλε το 2015 (από σύμβαση ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού που είχε υπογράψει ως εγγυητής, και με τους τόκους υπερημερίας να έχουν ανεβάσει την οφειλή σε 2,065 εκατ. ευρώ) διακανόνισε (μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, που τον καταδίκασε για καταδολίευση δανειστών) ώστε να πληρώσει ...50.000 ευρώ («κούρεμα» 97,53%).

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα παιδιά του, του 50% του διαμερίσματός τους, «το οποίο είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά», ενώ παράλληλα διαψεύδει ότι έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ότι οφείλει σε ασφαλιστικά ταμεία και στο Δημόσιο.

Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι ο Παπαθανάσης έχει έρθει σε ρύθμιση για το επίμαχο δάνειο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το ύψος που ποσού που έχει καταβάλει, εξέδωσε η Eurobank.

Σε κάθε περίπτωση, από τα παραπάνω φροντίζουν να κρατήσουν απόσταση άλλα στελέχη της ΝΔ. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ερωτηθείς στο «Open» αν η συγκεκριμένη αποκάλυψη δημιουργεί πρόβλημα στην εκλογή του υφυπουργού Ανάπτυξης στις επικείμενες εκλογές, απάντησε «τι με ρωτάτε εμένα; Αυτά είναι θέματα των οργάνων του κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ