Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Με «σημαία» την εγκληματική πολιτική που ευθύνεται για τα όσα βιώνει ο λαός της Στερεάς

Eurokinissi

Τη Στερεά Ελλάδα, μια περιφέρεια που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της πολιτικής που τσακίζει τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη των λίγων, επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, για να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και να ανοίξει την προεκλογική εκστρατεία του.

Σε μία ολοήμερη φιέστα επικοινωνιακού χαρακτήρα, που στήθηκε με την αρωγή της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος σχεδόν από ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, περιόδευσε, χτες, Δευτέρα 27 Μάρτη, στη Φθιώτιδα και τη Λαμία, όπου το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο της πόλης. Παράλληλα, υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη βρέθηκαν σε Χαλκίδα, Λιβαδειά, Αμφισσα και Καρπενήσι, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα οργής που εκφράστηκε μαζικά και δυναμικά σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας τις προηγούμενες μέρες.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του στη Φθιώτιδα με επίσκεψη στα έργα επέκτασης του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου, που εξυπηρετούν ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου για την καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες και τη συνολικότερη τουριστική εκμετάλλευση προορισμών της Στερεάς Ελλάδας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, οι οποίες, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, παραχωρήθηκαν, μαζί με ιαματικές πηγές, εκ νέου για εκμετάλλευση στον Ομιλο Μήτση, ενώ την ίδια στιγμή μικροξενοδόχοι και ενοικιαστές δωματίων δεν έχουν πρόσβαση στη χρήση ιαματικού νερού.

Αμέσως μετά μίλησε σε κλειστή εκδήλωση στη Λαμία, όπου, σε συνεργασία με την περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας, έγινε παρουσίαση του «Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα 2030». Ενός προγράμματος έργων και παρεμβάσεων που είναι κομμένο και ραμμένο πάνω στις επιδιώξεις του κεφαλαίου για επενδύσεις σε τομείς όπως η Ενέργεια, ο τουρισμός, οι μεταφορές, οι κατασκευές κ.ά., ενώ την ίδια στιγμή είναι μακριά και απέναντι στις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Διαφήμισε τα δισεκατομμύρια που θα δοθούν σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας για τις ανάγκες της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αναφέρθηκε στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και μετατροπής της καταστροφής από την πυρκαγιά σε ευκαιρία για επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και γενικότερα σε «συγκριτικά πλεονεκτήματα» της Στερεάς Ελλάδας που μπορούν να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως ο ιαματικός τουρισμός.

Με βάση αυτά επιχείρησε να δημιουργήσει αυταπάτες ότι δήθεν από τα διάφορα «αναπτυξιακά» πακέτα θα υπάρξουν ευκαιρίες για όλους και παράλληλα να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που βιώνει ο λαός, προβλήματα που είναι ακριβώς αποτέλεσμα αντίστοιχων «αναπτυξιακών» προγραμμάτων και της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθούν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις. Της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που γέννησε το έγκλημα στα Τέμπη, που σχεδίασε και προώθησε εγκληματικούς σχεδιασμούς στη ΛΑΡΚΟ, που ευθύνεται για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες στον Σπερχειό Ποταμό, στο Ληλάντιο Πεδίο και αλλού, τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και τις δομές Πρόνοιας, τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, την εκμετάλλευση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις μεγάλες βιομηχανίες στα Οινόφυτα, στη Χαλκίδα, στη Θήβα και αλλού. Αποτέλεσμα της ίδιας «αναπτυξιακής» πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 κ.λπ., είναι βέβαια και η μετατροπή της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας σε ενεργειακό κόμβο, ενώ την ίδια ώρα η ενεργειακή φτώχεια τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Για τα προβλήματα αυτά ο πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης που βρέθηκαν χτες στη Λαμία και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα δεν είπαν κουβέντα, όπως κουβέντα δεν ειπώθηκε για το γεγονός ότι παρά τα δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί τις προηγούμενες δεκαετίες στη Στερεά Ελλάδα, μέσα από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής φτωχαίνουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

Υπουργικό για «αξιολόγηση»

Στο μεταξύ, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την τραγωδία των Τεμπών και τη συστημική προπαγάνδα περί «απανωτών λαθών των εργαζομένων» και «βαθέος κράτους», συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο.

Επισήμως θέμα είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, «δράσεων για τη δημόσια διοίκηση», που στον πυρήνα τους έχουν την «αξιολόγηση» των εργαζομένων με βάση τις προτεραιότητες του κεφαλαίου.

Αλλωστε, στις θεματικές του συμβουλίου ξεχωρίζουν ενότητες όπως «Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής» αλλά και «Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους», με το περιεχόμενο που οι ίδιοι δίνουν σε αυτές τις έννοιες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ