Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Με αγώνες απαντούν στην καταστολή και τη συκοφαντία

Ξανάστειλε την Αστυνομία η κυβέρνηση στη συγκέντρωση της ΠΕΜΕΝ

Από τη χτεσινή πορεία των ναυτεργατών, μαζί τους και ο Σύλλογος Φουρνιωτών
Από τη χτεσινή πορεία των ναυτεργατών, μαζί τους και ο Σύλλογος Φουρνιωτών
Τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν χτες το πρωί μπροστά στην είσοδο της ΠΕΜΕΝ, ενώ ήταν σε εξέλιξη η προσέλευση των ναυτεργατών για την προγραμματισμένη τους συγκέντρωση μέσα στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης. Οπως ειπώθηκε από τους ίδιους τους αστυνομικούς, ήταν εκεί με εντολή του ταξίαρχου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά! Κάτω από την αποφασιστικότητα των ναυτεργατών, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Ωστόσο, η παρουσία τους - και μάλιστα δεύτερη φορά σε ένα μήνα, στις 22 Φλεβάρη αστυνομικοί είχαν εμφανιστεί μέσα στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ - και η ομολογία τους ότι ήταν σε διατεταγμένη αποστολή σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ενισχύσει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στους ναυτεργάτες. Εντείνοντας την πρόκληση, όχι μόνον εξακολουθεί να τους έχει επιστρατευμένους εδώ και μήνες, επειδή δε σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις αξιώσεις των εφοπλιστών, αλλά από πάνω κατασυκοφαντεί τους αγώνες τους, με τελευταίο «κρούσμα» την κατάπτυστη γραπτή δήλωση της υφυπουργού ΘΥΝΑΛ, Ελ. Τσουρή, στις 17 Μάρτη, ότι για το θάνατο 55χρονου ασθενούς στο Αγαθονήσι ευθύνεται η απεργία των ναυτεργατών στις 23 Φλεβάρη!

Η χτεσινή συγκέντρωση των ναυτεργατών που διοργανώθηκε από τις ναυτεργατικές Ενώσεις Μηχανικών, Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Μαγείρων και πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, από την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και την Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΕΝ, ήταν και για να δοθεί απάντηση στις συκοφαντίες της κυβέρνησης.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου, αφού κατήγγειλε την πολιτική του αυταρχισμού, της βίας, της τρομοκρατίας και της συκοφάντησης των αγώνων, κάλεσε τους ναυτεργάτες «σε συσπείρωση, οργάνωση δυνάμεων, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για την κλιμάκωση των αγώνων. Αγώνων λαϊκών, αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργάτες και μας το αποδεικνύουν καθημερινά οι δυνάμεις του κεφαλαίου, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, με την πολιτική τους και με τα «έργα» τους».

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι εκπρόσωποι και των υπόλοιπων φορέων, ενώ συμμετείχε και μαζική αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρνιωτών «Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ».

Μετά τη συγκέντρωση, οι ναυτεργάτες ξεκίνησαν πορεία με πρώτο σταθμό την ΠΝΟ που δεν έχει «βγάλει κιχ» για τις δηλώσεις της Ελ. Τσουρή. Η πορεία κατέληξε στο κτίριο του ΥΘΥΝΑΛ στο Πασαλιμάνι όπου βρίσκεται το γραφείο της υφυπουργού, η οποία «υποδέχτηκε» τους ναυτεργάτες με την παράταξη δυνάμεων καταστολής μπροστά στο κτίριο και κατεβασμένα ρολά!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν τη Δευτέρα με προοπτική κλιμάκωσης (2018-09-01 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ναυτεργατών σε «Οίκο Ναύτου» και ΓΕΝΕ (2014-02-14 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για την κρίσιμη μάχη (2011-04-29 00:00:00.0)
Απαντούν στη συκοφαντία με κινητοποίηση (2011-03-29 00:00:00.0)
Ανακάλυψαν «κομμουνιστικό δάκτυλο»... (2004-07-03 00:00:00.0)
Διπλό ΟΧΙ στην ανεργία (1999-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ