Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
«Παιχνίδια» εξουσίας

ΣΑΝΑ'Α.--

Υπέρ της αποχώρησης του Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, όχι μόνο από την εξουσία, αλλά και από τη χώρα τάσσεται, με συνέντευξή του στο BBC, ο Χαμίντ αλ Αχμαρ, ηγετικό στέλεχος του ισλαμικού κόμματος Islah, το οποίο παλαιότερα είχε συνεργαστεί ως κυβερνητικός εταίρος με τον Σάλεχ αλλά πλέον έχει περάσει στην αντιπολίτευση. Ο Αχμαρ υποστηρίζει ότι «αν ο Σάλεχ αποχωρήσει σύντομα, τότε μπορεί να περισώσει την αξιοπρέπειά του, κάτι, όμως, που δε θα γίνει αν καθυστερήσει κι άλλο».

Οι δηλώσεις του Αχμαρ ήρθαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε ο Σάλεχ με αντιπροσωπεία του ισλαμικού κόμματος Islah, κατά την οποία φέρεται να πρότεινε τη σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει τις περισσότερες εξουσίες του μέχρι να γίνουν εκλογές με βάση νέο Σύνταγμα που θα πρέπει να εκπονηθεί.

Μάλιστα, ο Αχμαρ τόνισε ότι το Islah μιλά με τις ΗΠΑ, διά μέσου του πρεσβευτή τους στη Σάνα'α, όπως μιλά και ο επικεφαλής της μεγαλύτερης φυλής, της «Χασίντ», στην οποία ανήκει και ο Σάλεχ. Και οι δύο, δε, επέμειναν στην αποφασιστικότητά τους να «καταπολεμήσουν την αλ Κάιντα και τις ανάλογες επικίνδυνες οργανώσεις», αφήνοντας ανοιχτά αιχμές κατά του Σάλεχ ότι αξιοποιούσε τη δράση της «αλ Κάιντα» για να διασφαλίζει υποστήριξη από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, χωρίς πραγματικά να τη διώκει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ