Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παραχωρεί σε ιδιώτες το «Αλκαζάρ»

Από εκδήλωση της ΚΝΕ στο «Αλκαζάρ»
Από εκδήλωση της ΚΝΕ στο «Αλκαζάρ»
Σε ιδιώτες παραχωρεί το Κηποθέατρο «Αλκαζάρ», με τη μορφή ενοικίασης, η Δημοτική Αρχή Λάρισας (ΝΔ), με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει το «Αλκαζάρ», όπου φιλοξενούνται πλήθος θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων διαφόρων φορέων, συζητήθηκε στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, που ανέβαλε την οριστική απόφασή του σε νέα συνεδρίαση - με το πρόσχημα «της γενικότερης προσπάθειας για περιστολή δαπανών λόγω και της οικονομικής κρίσης, που επηρεάζει άμεσα τα οικονομικά του Δήμου», όπως αναφέρεται στην εισήγηση του προέδρου του ΔΣ.

Η επινοικίαση του «Αλκαζάρ» σημαίνει ότι για να το χρησιμοποιούν διάφοροι πολιτιστικοί και άλλοι φορείς της πόλης και του νομού θα πληρώνουν χρηματικό αντίτιμο στον ιδιώτη που θα το εκμεταλλεύεται. Οσοι αδυνατούν να πληρώσουν δε θα μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους. Ιδιαίτερα θα πληγούν οι ερασιτεχνικοί και άλλοι φορείς - λ.χ. πολιτικές νεολαίες - που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν αυτό το δημοτικό χώρο, που δημιουργήθηκε επί δημαρχίας του αείμνηστου Αρ. Λαμπρούλη.

Η παραχώρηση του κηποθεάτρου εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική αντίληψη και πρακτική της Δημοτικής Αρχής, που δε διστάζει να παραδώσει τα πάντα στους ιδιώτες ή να συνεργάζεται μαζί τους, σε βάρος των δημοτών. Μαζί της συμφωνούν - όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση - οι παρατάξεις των άλλων κομμάτων. Η μόνη που εναντιώνεται είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ