Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Αυξάνονται τα θύματα της βίας...

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.--

Δεν αδειάζουν εύκολα από τα πτώματα οι δρόμοι της οικονομικής πρωτεύουσας της Ακτής Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν. Με το που βραδιάζει ορισμένοι από τους ένοπλους υποστηρικτές του νέου προέδρου Αλασάν Ουατάρα κάνουν ληστρικές επιδρομές στα σπίτια υποστηρικτών του προηγούμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο παίρνοντας εκτός από τα τιμαλφή αντικείμενα και... κεφάλια.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη χώρα και κυρίως το Αμπιτζάν» δήλωσε ο νέος πρόεδρος, αποδίδοντας τα νέα θύματα στην ύπαρξη των αναρίθμητων οπλοστασίων που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, διαβεβαιώνοντας πως εάν και όταν βρεθούν, θα καταστραφούν στην πυρά...

Νωρίτερα, ο Ουατάρα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την «άμεση επανάληψη» των εξαγωγών κακάο (που αποτελεί και το πρώτο εγχώριο εξαγώγιμο προϊόν) αλλά και την απρόσκοπτη επαναλειτουργία των ξένων τραπεζών στη χώρα. Με την εξουσία που εξασφάλισε με την πυγμή των όπλων Γάλλων ιμπεριαλιστών και του ΟΗΕ, έσπευσε σε άλλο σημείο να διαβεβαιώσει πως θα διεξαχθεί «έρευνα» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ σχετικά με τις καταγγελθείσες σφαγές που σημειώθηκαν κυρίως στο δυτικό τομέα της χώρας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ