Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ
Αστυνομική βία κατά διαδηλωτών

MΠΑΜΠΑΝΕ.-- Με δακρυγόνα, γκλομπς και εκτοξευτήρες νερού αντιμετώπισαν αστυνομικές δυνάμεις και χτες, για δεύτερη μέρα, εκατοντάδες εκπαιδευτικούς του νοτιοαφρικανικού ορεινού βασιλείου της Σουαζιλάνδης, στην κυριότερη εμπορική πόλη της χώρας Μανζίνι, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν πολιτικές και άλλες μεταρρυθμίσεις.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την πορεία παρά τα ασφυκτικά αστυνομικά μέτρα καταστολής, τραγουδώντας απελευθερωτικά τραγούδια και αντικυβερνητικά συνθήματα σε βάρος του στυγερού δικτάτορα-μονάρχη Μσουάτι Γ΄, το καθεστώς του οποίου έχει βάλει το σύνταγμα στο «γύψο» εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες.

Εκπρόσωποι του νοτιοαφρικανικού Δικτύου Αλληλεγγύης της Σουαζιλάνδης κατήγγειλαν δεκάδες συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων, αλλά και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής από το στρατό που έχει αναπτυχθεί στους δρόμους της πόλης Μανζίνι.

Η Σουαζιλάνδη είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 1.500.000 κατοίκων «ζει» με ένα δολάριο τη μέρα και ο μέσος όρος ζωής είναι τα 32 χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ