Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Παραπομπές σε δίκες

ΚΑΪΡΟ.--

Στο εδώλιο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος θα καθίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αχμαντ Ναζίφ, μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας. Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, διευκρινίζοντας ότι ο Ναζίφ και ο υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Αντλιν κρατούνται, μαζί με τους δύο γιους του Χόσνι Μουμπάρακ όπως και άλλους πρώην αξιωματούχους, στη στρατιωτική φυλακή Τόρα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, όμως, Γιουσέφ Μπούτρους Γάλι φαίνεται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό και δεν έχει εντοπιστεί.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε δύο 24ωρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας να διαλύσει το κόμμα του Χόσνι Μουμπάρακ, Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα, που κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή του τόπου από το 1978, οπότε ιδρύθηκε από τον Ανουάρ Σαντάτ. Ο Μουμπάρακ νοσηλεύεται, μετά από καρδιακά προβλήματα που φέρεται ν' αντιμετώπισε κατά την έναρξη της ανάκρισής του για την ίδια κατηγορία.

Η είδηση των πρώτων αυτών παραπομπών και της διάλυσης του κόμματος Μουμπάρακ εκτιμάται από αναλυτές ότι στοχεύει να κατευνάσει κάπως τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο στρατό, που όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται ο λόγος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ