Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάλι για τους ξενοδόχους

Να τα μας κι ας... αργήσανε.

Δεν είναι καθόλου κρυφό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί, και καταφέρνει, να δημιουργήσει ένα από τα πιο «φιλικά» οικονομικά περιβάλλοντα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού.

Παρά την κρίση, και μάλλον εξαιτίας της, όλο και κάτι τους δίνει, μια μείωση ΦΠΑ, κάτι προγράμματα επιδότησης της εργασίας, κάτι από εδώ, κάτι από εκεί.

Και ο αρμόδιος υπουργός, Π. Γερουλάνος, έχει πλέον καταντήσει μονότονος με τις διαβεβαιώσεις του σε κάθε ευκαιρία, για το πόσο αυτή η κυβέρνηση νοιάζεται και συμμερίζεται τους μεγάλους επιχειρηματίες. Προαναγγέλλοντας μάλιστα τη συνδιαμόρφωση της τουριστικής προβολής της χώρας!

Τελευταίο παράδειγμα, η πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής, που με εισφορές των μελών της πλήρωσε 110.000 ευρώ για μια, συνολικά τρίμηνη, καμπάνια προβολής μέσω της μεγαλύτερης διαδικτυακής ταξιδιωτικής εταιρείας στον κόσμο. Ιδιαίτερη προβολή θα έχουν βεβαίως όσα ξενοδοχεία έβαλαν το χέρι στην τσέπη.

Και όπως αναφέρει η Ενωση, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έσπευσε να χαιρετίσει αυτήν την κίνηση, με την εκδήλωση της πρόθεσης να επιχορηγήσει για το ίδιο χρονικό διάστημα την ίδια καμπάνια, μόλις ολοκληρωθεί αυτή που «τρέχει»!

Γι' αυτό, άλλωστε, η Ενωση Ξενοδόχων κάνει λόγο για παράδειγμα συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Στο «διά ταύτα», όποιος έχει να πληρώσει, έχει και να... παίρνει. Αυτοί που χάνουν είναι οι εργαζόμενοι στον κλάδο που τους συρρικνώνουν συνεχώς τους μισθούς, τους βάζουν να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, ενώ δεν έχουν σταθερή δουλειά. Οπως, βεβαίως, όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι που με το πενιχρό τους εισόδημα δεν αντέχουν πλέον ούτε σε ολιγοήμερες διακοπές και ανάπαυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ