Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναυλία αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά

Στις 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., η συναυλία του Χρήστου Λεοντή στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ

Αφίσα του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Αφίσα του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Με μια μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή, στις 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα των Συνεδρίων του, στον Περισσό, τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η ΚΕ του ΚΚΕ. Δημιουργός που έχει αφήσει το ευδιάκριτο στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι, ο Χρ. Λεοντής έχει προσφέρει κορυφαία τραγουδιστικά έργα - καρποί της συνάντησής του με τη μεγάλη ποίηση των Λόρκα, Νερούντα, Ρίτσου, Βάρναλη και άλλων.

Στη συναυλία - διάρκειας δυόμισι ωρών - θ' ακουστούν κάποια απ' αυτά τα γνωστά τραγούδια του, μαζί με άλλα νεότερα, αρκετά σε πρώτη εκτέλεση. Ερμηνευτές των τραγουδιών του θα είναι οι: Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Χαλκιάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Ιωάννα Φόρτη, Γιώργος Καλογήρου. Παράλληλα, ο συνθέτης θα παρουσιάσει τρεις νέους συνθέτες, τους Γιώργο Καλογήρου, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Νεοκλή Νεοφυτίδη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια τους. Την ορχήστρα απαρτίζουν οι: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρες), Τεό Λαζάρου (κοντραμπάσο), Αντώνης Παπαγγελής (κλασική κιθάρα), Σταύρος Κεκές (μπουζούκι), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν).

Το πρόγραμμα, εκτός από κομμάτια από το κορυφαίο «Καπνισμένο τσουκάλι» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και την «Καταχνιά» σε στίχους Κώστα Βίρβου, τραγούδια του σε ποίηση Λόρκα, αλλά και τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Τον «Οδηγητή» σε ποίηση Βάρναλη που δεν το έχει παρουσιάσει ο συνθέτης ποτέ δημόσια, αλλά και τον «Δούλο τρίδουλος» επίσης σε ποίηση Βάρναλη, που θ' ακουστεί για πρώτη φορά. Επίσης, σε πρώτη εκτέλεση, τρία μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Σουρή («Ρωμιός», «Η ζωγραφιά μου», «Στον ίσκιο μου») και άλλα κομμάτια που δεν έχουν παιχτεί σε συναυλίες του συνθέτη: «Ο Μοραζάν» από το «Κάντο Χενεράλ», το «Σε τούτη τη γωνιά της γης», το «Χάθηκε η επανάστασή μας», τα τραγούδια «Τα μάτια που δακρύζουνε» και «Θαλασσινή αναφορά» από τον «Ερωτα Αρχάγγελο» (εκδόθηκε πέρσι) κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναυλίες και παραστάσεις στο Φεστιβάλ Πάτρας (2018-08-30 00:00:00.0)
Συναυλία αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά (2011-05-03 00:00:00.0)
Συναυλία - τιμή στην Εργατική Πρωτομαγιά (2011-04-29 00:00:00.0)
Συναυλία - τιμή στην Εργατική Πρωτομαγιά (2011-04-21 00:00:00.0)
Συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά (2011-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ