Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ερχονται οι... Νορβηγοί

Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση να βγάλει στη «γύρα» την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ελλάδας, με το νέο φορέα που προωθεί, και άρχισαν τα πρώτα... φλερτ.

Προσκεκλημένος της νορβηγικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, αναχωρεί σήμερα για το Οσλο.

Και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Μανιάτης με θεσμικά όργανα του νορβηγικού κράτους και άλλους φορείς, θα τεθούν ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση σε θέματα αναζήτησης, εξόρυξης και αξιοποίησης πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Το πού δίνεται η έμφαση είναι που έχει σημασία.

Οπως και οι συναντήσεις του υφυπουργού με εκπροσώπους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας STATOIL, καθώς και με στελέχη «των δύο μεγαλύτερων εταιρειών της Νορβηγίας που εξειδικεύονται στην υλοποίηση γεωφυσικών εργασιών για έρευνα υδρογονανθράκων», την Petroleum Geo - Services (PGS) και την TGS - Nopec Geophysical Company.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι όσο η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται, τόσο περισσότερο θα αναζητούνται νέα κοιτάσματα, προς αντικατάσταση εκείνων που θα στερέψουν σε λίγα χρόνια.

Ετσι, η οικονομική επιβάρυνση των λαών θα δώσει τη δυνατότητα στα πετρελαϊκά μεγαθήρια να συνεχίσουν να κερδίζουν όλο και περισσότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ