Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΗΣΑΠ
Επιχειρούν να τις πετάξουν στο δρόμο

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια πραγματοποίησαν χτες οι καθαρίστριες που εργάζονται στους σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου.

Οι εργαζόμενες, οι περισσότερες αορίστου χρόνου, παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον ΗΣΑΠ μέσω εργολάβου (ΟΙΚΟΜΕΤ) που έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας και, όπως κατήγγειλαν, είναι απλήρωτες εδώ και δύο μήνες, ο εργολάβος τους οφείλει χρήματα από επιδόματα ακόμα και από την περυσινή άδεια και σήμερα εκβιαστικά τις πιέζει να υπογράψουν την απόλυσή τους από την ΟΙΚΟΜΕΤ και να υπογράψουν νέα σύμβαση για ένα μήνα με άλλη εταιρεία καθαριότητας. Επιχειρεί δηλαδή να τις πετάξει στο δρόμο και να απαλλαγεί από κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχουν αποκτήσει. Στο πλευρό των καθαριστριών ήταν εκπρόσωποι από τα Σωματεία Καθαριστριών Πειραιά και Αθήνας.

Σε συνάντηση που είχαν με το νομικό σύμβουλο του ΗΣΑΠ, απαίτησαν να πάρει θέση η διοίκηση του ΗΣΑΠ απέναντι στην εταιρεία ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενες και να συνεχίσουν να εργάζονται με τα ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα αν το έργο της καθαριότητας δοθεί σε άλλη εταιρεία. «Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε η Μαργαρίτα Ρεΐση, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Νομού Πειραιά και μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες τις εργαζόμενες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και απαιτούμε από τον ΗΣΑΠ να σταματήσει τους εργολάβους και να προσλάβει ο ίδιος τις εργαζόμενες για την καθαριότητα των τρένων και των σταθμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ