Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την κατάργηση του ΙΚΑ στο Καρλόβασι

Την πολιτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων των νοσοκομείων, των μονάδων του ΙΚΑ και των υπηρεσιών Υγείας, συνολικά την επίθεση της κυβέρνησης στην Υγεία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ, με αφορμή και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Καρλόβασι και τη συγχώνευσή του με αυτό στο Βαθύ.

«Η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης δυναμώνει. Η Υγεία σαν βασικό δικαίωμα για όλο το λαό βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς σήμερα ανατρέπεται ό,τι είχε απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», υπογραμμίζει.

«Στη Σάμο - τονίζει - το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Καρλόβασι θα καταργηθεί και θα συγχωνευτεί με του Βαθιού, αφήνοντας έτσι χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους εκτεθειμένους. Τι υπηρεσίες άραγε θα έχει όλη η περιοχή της δυτικής Σάμου και ποιος είναι αυτός άραγε που θα χάσει ένα μεροκάματο, στους δύσκολους σημερινούς καιρούς για να φέρει μια απόδειξη από όλη αυτή την περιοχή στο ΙΚΑ Βαθιού; Σε όλη τη Σάμο, επίσης, εκατοντάδες οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα για να σφραγίσουν το βιβλιάριο και να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες οικογένειες μαζί με το φάσμα της ακρίβειας και της φτώχειας να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα υγείας, ακόμα και για ένα απλό εμβόλιο στα παιδιά τους».

«Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και είναι χρέος όλων μας απέναντι στη ζωή και τα παιδιά μας να την σταματήσουμε! Να διεκδικήσουμε τώρα να αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ