Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Παρέμβαση για αξιοποίηση με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες

Απάντηση στους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που μεθοδεύουν το ξεπούλημα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών δίνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για τη λαϊκή αξιοποίηση της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει τους τοπικούς εκπροσώπους (υφυπουργό Εργασίας Β. Γκεγκέρογλου, περιφερειάρχη Κρήτης, δήμαρχο Χερσονήσου και Ηρακλείου) που σε «μυστικές» συσκέψεις αποφάσισαν να κρατήσουν κοινή στάση στις επιδιώξεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της «τρόικας» για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το «φιλέτο» της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών. Στη συνάντηση αυτή αποφάσισαν να επιδιώξουν ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό Παμπούκη και να ζητήσουν να μην εξαιρεθούν από τα επιχειρηματικά σχήματα οι ντόπιες τράπεζες και επιχειρηματίες, καθώς και ότι δεν είναι αντίθετοι στην αξιοποίηση της περιοχής ως «φαστ τρακ» και στην ιδιωτικοποίηση του χώρου.

Ο μοναδικός «φόβος» που διατυπώνουν, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι μήπως από το πλιάτσικο και το ξεπούλημα του φιλέτου μείνουν παραπονούμενοι οι επιχειρηματίες και οι τράπεζες του νησιού. Λες και θα υπάρχει καμιά διαφορά για τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής αν το ξεπούλημα έχει «ντόπιο» ή ξένο χαρακτήρα.

«Η απόφασή τους να ξεπουληθεί η πρώην βάση διαλύει τις αυταπάτες ότι μπορούν να ακολουθήσουν φιλολαϊκό δρόμο. Δίνει κίνητρα στο λαό να βγάλει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ σήμερα, όπως και της ΝΔ χθες, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου».

Η Επιτροπή Αγώνα στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι φιλολαϊκή λύση μπορεί να κατακτηθεί μόνο μέσα από τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις, τα κόμματά τους και τους δορυφόρους τους.

Με λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικήσει να αξιοποιηθεί ο χώρος της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών για την ικανοποίηση των μεγάλων λαϊκών αναγκών της περιοχής στους τομείς Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικάζονται επειδή πάλεψαν ενάντια στο ξεπούλημα του χώρου (2012-01-20 00:00:00.0)
Ξανά σε δίκη για την έκταση στις Γούβες (2011-05-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικά Κούλουμα (2011-03-04 00:00:00.0)
Μετατρέπονται σε «φιλέτα» για τις μπίζνες του κεφαλαίου (2010-12-24 00:00:00.0)
Τη μετατρέπουν σε «φιλέτο» για το μεγάλο κεφάλαιο (2010-09-05 00:00:00.0)
Αντιδρούν οι κάτοικοι στο ξεπούλημα (2007-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ