Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ξανά σε δίκη για την έκταση στις Γούβες

Συγκέντρωση τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια

Σε δίκη σέρνονται αγωνιστές - μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών», στο Ηράκλειο της Κρήτης, κατηγορούμενοι για παρεμπόδιση λειτουργίας κοινόχρηστης εγκατάστασης και παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Η υπόθεση αφορά κινητοποίηση των κατοίκων που έγινε πριν από 4 χρόνια (9/12/2007) έξω από τη βάση, με αίτημα να μη δοθούν εκτάσεις σε ιδιώτες.

Οι αγωνιστές οδηγούνται ξανά στα δικαστήρια τη Δευτέρα, 23 Μάη, επειδή μαζί με κατοίκους της περιοχής αντιτάχθηκαν και συνεχίζουν να αντιτάσσονται στις προσπάθειες της κυβέρνησης για παράδοση της έκτασης της πρώην βάσης, στο επιχειρηματικό κεφάλαιο. Η δίωξη αφορά τον Δημήτρη Βρύσαλη, κάτοικο της περιοχής και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, Δημήτρη Σουλιωτάκη, κάτοικο της περιοχής και επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα, και την Βασιλική Αλεξάκη κάτοικο της περιοχής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα. Τη μέρα της δίκης, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση συμπαράστασης στις 12 μ., στα Δικαστήρια Ηρακλείου.

Καθόλου τυχαία, η όλη επιχείρηση εκδηλώνεται ταυτόχρονα με τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει φιλέτα από την έκταση της πρώην βάσης, μέσω της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνολικής έκτασης 738 στρεμμάτων, τα οποία θα παραχωρηθούν με συμβάσεις μακροχρόνιας μίσθωσης - παραχώρησης στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ