Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κάλπες την Κυριακή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση στην Κύπρο

Κάλπες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λονδίνο και Μάντσεστερ ανοίγει, για τους μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού που διατηρούν δικαίωμα ψήφου, η Κυπριακή Δημοκρατία, για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές που γίνονται την Κυριακή 22 Μάη. Στα εκλογικά τμήματα εξωτερικού δικαιούνται να ψηφίσουν όσοι υπέβαλαν σχετική δήλωση μέχρι τις 2 Απρίλη 2011 και καμία αλλοίωση ή διόρθωση του καταλόγου δεν μπορεί να γίνει.

Στην Ελλάδα τα εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ., με ένα διάλειμμα στο διάστημα 12 μ.-1 μ.μ. Στην Αθήνα, οι Κύπριοι πολίτες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών (οδός Τ. Φιλήμονος 36-38 και Τσόχα, δίπλα στο σταθμό του μετρό Αμπελοκήπων). Στη Θεσσαλονίκη, στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5) και στην Πάτρα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην κεντρική πλατεία Γεωργίου Α'. Για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν οριστεί πέντε εκλογικά τμήματα, που αναφέρονται στις επαρχίες που ανήκουν οι εκλογείς, ενώ στην Πάτρα όλοι προσέρχονται στο ίδιο τμήμα.

Στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού εφόρου Εκλογών, οι εκλογείς οφείλουν να φέρουν μαζί τους είτε το εκλογικό βιβλιάριο είτε το δελτίο ταυτότητάς τους (διαβατήρια δε γίνονται δεκτά). Στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που κορυφώνεται στην Κύπρο και επικεντρώνεται στο Κυπριακό, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου κατήγγειλε για ακόμα μία φορά χτες το ΔΗΣΥ ότι «στο βωμό των εκλογών κινδυνολογεί και κατηγορεί κρύβοντας τις πραγματικές του θέσεις και προθέσεις», πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ