Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινή υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

  Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία μαζί με άλλους εργαζόμενους και συνταξιούχους την πρώτη μέρα συζήτησης του αντι-ΕΣΥ νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής

Στιγμιότυπο απ' την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ στις 30.10.2001
Στιγμιότυπο απ' την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ στις 30.10.2001
Με απεργιακές κινητοποιήσεις και πανελλαδικό συλλαλητήριο θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην εισαγωγή στην Ολομέλεια του ψευδεπίγραφου νομοσχεδίου «για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ».

Ηδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια (ΠΟΕΔΗΝ) νοσοκομεία έχει αποφασίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία, συλλαλητήριο έξω απ' τη Βουλή, ώρα 6 μμ, έξω απ' τη Βουλή. Το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο βρίσκεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την επόμενη βδομάδα. Αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα τότε η πιθανότερη μέρα έναρξης της συζήτησης μπορεί να είναι στις 30 Γενάρη 2001.

Χτες με πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε σύσκεψη εκπροσώπων των συνδικάτων για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης. Στη σύσκεψη πήραν μέρος η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Επίσης, πήραν μέρος οι Ομοσπονδίες: Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ, Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών και Δέρματος και ο Σύλλογος Αποκλειστικών Νοσοκόμων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει: «Η κοινή συνισταμένη των φορέων ήταν η βούληση για την υπεράσπιση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας και η αντίθεσή τους σε προσπάθειες διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Εκφράστηκε επίσης η διάθεση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο».

Η ΕΙΝΑΠ

Η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσε χτες ότι οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά θα απεργήσουν στις 23, 24, και 25 Γενάρη 2000, αντιτιθέμενοι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την υγεία. Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί απαιτούν:

  • Ανάπτυξη της Δημόσιας Υγείας.
  • Οχι στην Ιδιωτικοποίηση.
  • Ειδικότητα, Σταθερή Εργασία.
  • Αύξηση Αποδοχών σε όλους τους Γιατρούς.
  • Μονιμότητα των Επιμελητών Β.
  • Δημοκρατία στα Νοσοκομεία.

Την τελευταία ημέρα της απεργίας (25.1.2000) η ΕΙΝΑΠ θα κάνει Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στις 12 το μεσημέρι.

  • Επίσης, η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τριήμερη πανελλαδική απεργία στις 23, 24, και 25 Γενάρη.
Οι πανεπιστημιακοί

Η Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Σχολής υιοθέτησε την πρόταση του Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) για πλήρη αναστολή από κάθε έργο (κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό) στις 18-19.1.2001 και στις 23-24.1.2001 καθώς και για μια εβδομάδα στην περίοδο της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τη διακοπή για μια βδομάδα κάθε δραστηριότητας (ιατρικής, διδακτικής, ερευνητικής, διοικητικής) αποφάσισαν και τα μέλη του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ