Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Συγκροτήθηκε η Προανακριτική

Με τις εξετάσεις των πρώτων μαρτύρων αρχίζουν αύριο επί της ουσίας οι εργασίες της λεγόμενης Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου σχετικά με τη σύμβαση για την κατασκευή και προμήθεια τεσσάρων υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό. Χτες η Επιτροπή συγκροτήθηκε σε Σώμα, εκλέγοντας πρόεδρό της τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρη. Από το ΚΚΕ συμμετέχει ο βουλευτής του Αντ. Σκυλλάκος, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει δηλώσει ήδη ότι δε θα πάρει μέρος στις εργασίες της.

Οι πρώτοι μάρτυρες θα είναι οι δημοσιογράφοι Ν. Χατζηνικολάου, Μ. Πολάτος, Τ. Τέλογλου, Γ. Παπαδάτου, Α. Μπουγάτσου και Κ. Αλατζάς, οι οποίοι, όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, είχαν δημοσιεύσει ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα. Η Προανακριτική θα εξετάσει μόνο την πιθανή εμπλοκή του Α. Τσοχατζόπουλου, αφού για την εκτέλεση της σχετικής σύμβασης από τους επόμενους υπουργούς, θα ασχοληθεί η υποεπιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος λεοντάρισε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ότι είναι «αδιανόητη» η στάση των γερμανικών εταιρειών Thyssen και HDV να μη στείλουν στοιχεία για το σκάνδαλο στις ελληνικές αρχές και ανακοίνωσε ότι έστειλε σχετική επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Αμυνας της Γερμανίας, για να επιληφθούν του θέματος. Αντίθετα, σημείωσε σαν «θετική» την αντίδραση από το Αμπού Ντάμπι στο αίτημα των ελληνικών αρχών για την παροχή στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ