Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ρητορεύει περί «κυβερνητικής αποτυχίας»

Την «καραμέλα» της «καθολικής αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου» πιπιλίζει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εγείροντας ταυτόχρονα θέμα αξιοπιστίας και νομιμοποίησης της κυβέρνησης «να διαχειρίζεται - και μάλιστα εν κρυπτώ - τις τύχες και το μέλλον του ελληνικού λαού». Χτες, ο επικεφαλής του σχήματος Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως «ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει εκπνεύσει προ πολλού» και εξέφρασε την ανησυχία του «να μην εκπνεύσει και ο χρόνος για τη χώρα, ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης έσπευσε χτες (ρ/σ Κόκκινο) να ερμηνεύσει τις δηλώσεις Λοβέρδου - Διαμαντοπούλου σαν «ομολογία αποτυχίας» και «επικήδειο της πολιτικής του μνημονίου». Υπερασπιζόμενος σαν αναγκαία μια άλλη διαχείριση της κρίσης, ζήτησε «να πειραματιστούμε» και επανέλαβε τις αδιέξοδες προτάσεις του κόμματός του για «δομικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η ευρωζώνη»!

Ο Δ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος (ρ/σ Κόκκινο) στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, άφησε αιχμές σε ό,τι αφορά στην πολυσυζητημένη «επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα και αποτελεσματικότερα (...) έτσι ώστε η περίφημη "επανεκκίνηση" του ΣΥΡΙΖΑ να μην καταντήσει ανέκδοτο, διότι έχει εξαγγελθεί εδώ και 4 μήνες».

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης διακήρυξης ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης τον Ιούνη, ωστόσο μετά το «Ξεκίνημα» που αποχώρησε απ' το σχήμα και η ομάδα «Ρόζα» δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στα όργανα όσο συνεχίζεται η σημερινή κατάσταση και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησης. Θέτει ακόμα ζήτημα «πλήρους ασάφειας στην πρόταση διεξόδου απ' την κρίση και το μνημόνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ