Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Καταθέσεις από στελέχη του ΣΔΟΕ

«Ορφανό» κονδύλι, της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, στους ελέγχους που διενήργησαν για την υπόθεση των περίφημων υποβρυχίων, σύμφωνα όσα κατάθεσαν χτες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κ. Παπαγεωργιου και ο αρμόδιος ελεγκτής Χ. Αθανασόπουλος υποστήριξαν ότι το συγκεκριμένο κονδύλι αφορά πληρωμές στην εταιρεία HDW για αντισταθμιστικά οφέλη της περιόδου 2000 - 2009 χωρίς όμως να συνοδεύεται από παραστατικά, αιτιολογικά έγγραφα ή αναφορές για το έργο που αναφέρεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληρωμές αυτές έγιναν και μετά την περίοδο της υπουργίας του Α. Τσοχατζόπουλου (1996 - 2000). Οι ελεγκτές υποστήριξαν επίσης ότι διαπίστωσαν απροθυμία των αρμόδιων αρχών του υπουργείου Αμυνας όσον αφορά τη συλλογή στοιχείων. Το ΣΔΟΕ πρόκειται να καταθέσει γραπτώς συμπληρωματικά στοιχεία που θα αφορούν εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, όπως ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γ. Σμπώκος, που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία ανήκει σε υπεράκτια εταιρεία, στην οποία οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δήλωσαν ότι δεν μπορεί να διενεργηθεί έλεγχος.

Επίσης θα παρατεθούν στοιχεία από λογαριασμούς του συνεργάτη του Α. Τσοχατζόπουλου Γ. Μπέλτσιου και των επιχειρηματιών Μ. Ματαντού και Α. Αβατάγγελου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ