Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, μετά από δημοσιεύματα περί ανίχνευσης ραδιενεργών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, διέταξε χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ζητείται να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί οι αξιόποινες πράξεις της έκθεσης σε κίνδυνο και της ρύπανσης περιβάλλοντος.

ΣΕ 45 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ προχώρησε προχτές το απόγευμα η Αστυνομία, από τη συμβολή των οδών Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσήγαγαν από το σημείο άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου που έκαναν αφισοκόλληση και αφού τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, τους άφησαν ελεύθερους αργά το βράδυ.

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ έκαναν υπάλληλοι της Πολεοδομίας Σύρου, αστυνομικοί, δημοτικοί υπάλληλοι κυκλαδίτικων νησιών στήνοντας έναν απίστευτο μηχανισμό διαφθοράς, με αποτέλεσμα να προσπορίζονται μεγάλα ποσά από αυθαίρετες κατασκευές και να μην εισπράττονται πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Στους λογαριασμούς του πρώην προϊστάμενου αλλά και του πρώην υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων βρέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί που δε δικαιολογούνται από τους μισθούς τους, ενώ ασκήθηκαν εναντίον τους διώξεις για κακουργήματα και πλημμελήματα. Διώξεις έχουν ασκηθεί και κατά του πρώην διοικητή και υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου. Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου Ε. Σαλμά, μοναχά σε 19 περιπτώσεις αυθαιρέτων, αν και έχουν υπολογιστεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης ύψους 1.046.063 ευρώ, δεν έχουν εισπραχθεί ποτέ, ενώ υπολογίζεται ότι δεν εισπράχθηκαν πρόστιμα περίπου 20 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΣΑ: Συγκροτήθηκε σε σώμα, το νέο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές. Ειδικότερα, κατά την προχτεσινή συνεδρίαση εκλέχτηκαν για τις θέσεις των αντιπροέδρων οι Αθ. Κανελλόπουλος και η Ιω. Καλαντζάκου - Τσατσαρώνη, γενικός γραμματέας ο Μ. Ζαφειρόπουλος και ταμίας ο Χρ. (Τίτος) Χριστόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του ΔΣΑ έχει εκλεγεί ο Γ. Αδαμόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ