Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιλαϊκές αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που επέβαλε η διοίκηση του ΟΣΕ υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Απ. Νάνος.

Στο κείμενο της Ερώτησης οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν:

«Νέο μεγάλο χαράτσι σε βάρος των μετακινούμενων με το τρένο επέβαλε πρόσφατα ο ΟΣΕ, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου. Συγκεκριμένα η τιμή του εισιτηρίου για Λάρισα - Θεσσαλονίκη με τον προαστιακό αυξήθηκε από 10 σε 14 ευρώ και με επιστροφή από 16 σε 22,5 ευρώ, δηλαδή υπήρξαν αυξήσεις 40%! Στις ενδιάμεσες διαδρομές οι αυξήσεις φτάνουν το 100%.

Συγκεκριμένα: Λάρισα - Νέοι Πόροι (Πλαταμώνας) από 2 σε 4 ευρώ (αύξηση 100%), Λάρισα - Ραψάνη από 2 σε 3 ευρώ (αύξηση 50%), Λάρισα - Κατερίνη από 5 σε 7,5 ευρώ (αύξηση 50%).

Πρόκειται για βάναυση "κλοπή" εισοδήματος ιδιαίτερα από τα λαϊκά στρώματα που κατεξοχήν χρησιμοποιούν το τρένο. Πλήττονται κυρίως όσοι μετακινούνται σε καθημερινή βάση για λόγους εργασιακούς ή άλλους. Επίσης, κατά το τελευταίο διάστημα, καταργήθηκαν δύο δρομολόγια Λάρισας - Καλαμπάκας και 4 δρομολόγια Παλαιοφαρσάλων - Καλαμπάκας».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «γιατί πάρθηκαν οι παραπάνω αποφάσεις, που έχουν σαφώς αντιλαϊκό χαρακτήρα, και αν πρόκειται το Υπουργείο να τις επανεξετάσει;»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ