Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΤΕΦΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--

Περίπου 500 πτήσεις ακυρώθηκαν χτες στην Ευρώπη (κυρίως πτήσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Σκωτία) λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν το περασμένο Σάββατο, ανακοινώθηκε από την ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφάλειας της αεροπλοΐας «Eurocontrol». Προειδοποίησε επίσης πως η τέφρα πιθανά να φτάσει σήμερα Τετάρτη σε περιοχές της Δανίας, της Νότιας Νορβηγίας και της Νοτιοδυτικής Σουηδίας. Παράλληλα, καθυστερήσεις και δυσκολίες σημειώθηκαν χτες σε πτήσεις στη Νορβηγία και τη Δανία, ενώ αναμενόταν χτες το βράδυ η ηφαιστειακή τέφρα να φτάσει τις βόρειες ακτές της Γερμανίας.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΕ αναφέρει πως δεν αναμένει ένα μεγάλης έκτασης κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου εξαιτίας του νέφους, σε αντίθεση με ό,τι είχε προκληθεί σε αντίστοιχο περιστατικό πέρσι, θέλοντας έτσι να καθησυχάσει τις αεροπορικές εταιρείες που αρχίζουν να ανησυχούν για τις απώλειες των κερδών τους.

Ηδη η ιρλανδική «Ryanair» διαμαρτυρήθηκε χτες και ζήτησε άρση των περιοριστικών μέτρων σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, υποστηρίζοντας πως πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση πάνω από τη Σκωτία και δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα από την ηφαιστειακή τέφρα ή άλλες ενδείξεις που θα έθεταν σε κίνδυνο στις πτήσεις. Αργότερα, ωστόσο, προχώρησε στην ακύρωση των πτήσεών της. Πάντως, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας διέψευσε πως υπήρξε μια τέτοια πτήση στη συγκεκριμένη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ