Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ανανέωση των «δεσμεύσεων» κατοχής θέλει το ΝΑΤΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ._

Την «ανησυχία» του ΝΑΤΟ αναφορικά με την ασφάλεια των πυρηνικών που διατηρεί το Πακιστάν, εξέφρασε χθες ο γγ της «Συμμαχίας», Αντερς Φον Ράσμουσεν. Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν όπου πραγματοποίησε επίσκεψη χθες, αξιοποίησε την επίθεση «Ταλιμπάν» στη ναυτική βάση στο Καράτσι, για να τονίσει το ζήτημα της «ασφάλειας» του Πακιστάν, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι «με βάση την πληροφόρηση» που διαθέτει, θεωρεί ότι τα πυρηνικά είναι «ασφαλή και καλά προστατευμένα».

Τα ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια του Πακιστάν και τις σχέσεις μεταξύ των «Ταλιμπάν» με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ενισχύει και η κατάθεση του Αμερικανού, Ντέιβιντ Χέντλεϊ ο οποίος δικάζεται για συμμετοχή στις επιθέσεις της Βομβάης του 2008, στην Ινδία, και δήλωσε ότι είχε βοήθεια και καθοδήγηση αναφορικά με τις επιθέσεις, από τουλάχιστον δύο αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν, προσθέτοντας ότι η «τρομοκρατική» οργάνωση Λασκάρ Ε Ταΐμπα, που υποτίθεται ότι οργάνωσε την επίθεση έχει στενές επαφές με τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες, για σειρά θεμάτων.

Αναφερόμενος στο Αφγανιστάν και στην παράδοση του ελέγχου από τις αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις στον αφγανικό στρατό επτά περιφερειών, ο Α. Ράσμουσεν σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον εγκάθετο Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, επανέλαβε ότι τα σχέδια θα προχωρήσουν, παρά τις επιθέσεις. Ξεκαθάρισε ωστόσο για ακόμα μία φορά ότι το ΝΑΤΟ δεν εγκαταλείπει την ουσία της κατοχής στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρέπει να δημιουργεί ψευδαισθήσεις περί αναίρεσης της δέσμευσης των δυνάμεων κατοχής αναφορικά με την περιοχή.

Στο πεδίο των συγκρούσεων τουλάχιστον 10 εργάτες σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν χθες σε έκρηξη βόμβας στο νότιο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ