Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Ληστρική επέλαση

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.--

Το παζάρι άρχισε... Η κυβέρνηση της Αϊτής είναι «ανοικτή και πρόθυμη να ξεκινήσει τις συνομιλίες» με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ανοικοδόμησης, Μπιλ Κλίντον, και τη διεθνή κοινότητα για τη σύσταση μιας «αποτελεσματικής επιτροπής», σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου Μισέλ Μαρτελί και του μελλοντικού πρωθυπουργού Ντανιέλ Ζεράρντ Ρουζιέρ.

Πρόκειται για την επίσημη έναρξη της κούρσας για τη νομή, η οποία είχε κολλήσει, γι' αυτό και η χορήγηση της «διεθνούς βοήθειας» για την ανοικοδόμηση μετά το σεισμό, εξαιτίας των αντιθέσεων μεταξύ των κύριων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά και μεταξύ αυτών και της εγχώριας ολιγαρχίας.

Ο πρόεδρος Μαρτελί, που έγινε πρόεδρος ως «επιλογή» εκ μέρους των κύριων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και όχι φυσικά μετά από εκλογική διαδικασία, και ο Ρουζιέρ, - κύριος εκπρόσωπος της εγχώριας κομπραδόρικης αστικής τάξης, μέλος του αμερικανικού επιμελητηρίου της Αϊτής κλπ και με πολύ στενούς δεσμούς με το εκκλησιαστικό κατεστημένο - έδωσαν το σύνθημα για «διαπραγμάτευση» που μπορεί να περιλαμβάνει και τη «διάλυση» της «μη λειτουργικής επιτροπής» υπό τον πρώην πρόεδρο Κλίντον και την αντικατάστασή της από «κυβερνητική υπηρεσία»...

Τίποτα θετικό δεν προμηνύεται για το λαό και τη χώρα των φτωχοδιάβολων, την κατεστραμμένη από το σεισμό - που άφησε πίσω του πάνω από 300.000 νεκρούς και 1,5 εκατομμύρια πολίτες άστεγους - την επιδημία χολέρας (τους 5.000 έφτασαν οι νεκροί και 300.000 τα κρούσματα), τις δεκαετίες κακοδιοίκησης από αυταρχικές κυβερνήσεις, και κυρίως κατεστραμμένη από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ