Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Ετοιμάζουν την απέλαση του Μλάντιτς

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στην τελική ευθεία για την απέλαση και παράδοση του ε.α. στρατηγού των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς στη Χάγη βρίσκονται οι σερβικές αρχές παρά τις αντιδράσεις σε μερίδα του σερβικού λαού και την προχτεσινή διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Η πλευρά νομικής εκπροσώπησης του κατηγορούμενου για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία άσκησε χτες το απόγευμα έφεση, ζητώντας να μην εκδικαστεί η υπόθεσή του στη Χάγη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Βελιγράδι επρόκειτο να αποφασίσει σχετικώς (και προφανώς να απορρίψει την έφεση) το πολύ σε ένα 48ωρο. Σύμφωνα με σερβικές νομικές πηγές, η απέλαση του Μλάντιτς θεωρείται υπόθεση που θα διεκπεραιωθεί μέχρι τέλος τρέχουσας βδομάδας...

Νωρίτερα, προχτές το απόγευμα στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το αντιπολιτευόμενο «Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα» για τη σύλληψη του Μλάντιτς και την αναμενόμενη έκδοσή του. Η διαμαρτυρία κατέληξε σε επεισόδια σύγκρουσης κουκουλοφόρων με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 πολιτών, 26 αστυνομικών και τις συλλήψεις 111 άλλων εκ των οποίων οι 37 είναι ανήλικοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ