Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Καλούνται σε απολογία κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι

γιατί αγωνίζονται να μην κλείσει το Νοσοκομείο της περιοχής

Την ποινικοποίηση των αγώνων των κατοίκων της Ιεράπετρας, οι οποίοι διεκδικούν να μην κλείσει το Νοσοκομείο της πόλης, απαίτησε από τον Εισαγγελέα Λασιθίου ο δήμαρχος Σήφης Αναστασάκης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) με τον ισχυρισμό ότι οι κινητοποιήσεις τους έχουν προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας του δήμου.

Μάλιστα σε αναφορά του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου έδωσε λίστα με 15 ονόματα που ο ίδιος κατονομάζει ως πρωτεργάτες της κινητοποίησης και η οποία περιλαμβάνει κατοίκους της περιοχής και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης μεταξύ αυτών και της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου με το ΚΚΕ, Μαρίας Κοτσιφάκη.

Εν συνεχεία τα δεκαπέντε άτομα που συμπεριλάμβανε η αναφορά του δημάρχου προς τον Εισαγγελέα καλέστηκαν χτες από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας σε απολογία παίρνοντας τελικά 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι εδώ και 13 μέρες έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου, διεκδικώντας όχι μόνο να μην κλείσει το νοσοκομείο της πόλης, αλλά να αναβαθμιστεί η λειτουργία του με προσλήψεις προσωπικού έτσι ώστε να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες Υγείας στο λαό.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας που λειτουργεί ως κατασταλτικός μηχανισμός ενάντια στη δίκαιη κινητοποίηση των κατοίκων, τονίζοντας ότι «ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και συνολικά.

Αντί να καλεί τους εισαγγελείς, τονίζει μεταξύ άλλων, θα έπρεπε να απολογηθεί στο λαό της Ιεράπετρας για την πολιτική παραπέρα υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εδώ και χρόνια έχουν εφαρμόσει τα κόμματα και κυβερνήσεις που τον στηρίζουν», τονίζει μεταξύ άλλων η ΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ