Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΑ
Αύριο η στάση εργασίας

Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και στον ιδιωτικό τομέα Υγείας πραγματοποιείται αύριο 8 Ιούνη (10 π.μ. - 2.30 μ.μ.) για τους εργαζόμενους στα ακτινολογικά τμήματα και εργαστήρια και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11.00 π.μ. Επίσης, στις 9 Ιούνη πραγματοποιείται στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία (10π.μ. - 3μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας 11 π.μ. Η Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί τους ακτινολόγους τεχνικούς, τους γιατρούς, μαζί με όλους τους υγειονομικούς, να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, να μπουν στον αγώνα και να αντιπαλέψουν την απόφαση της κυβέρνησης να πετσοκόψει τις άδειες ακτινοπροστασίας.

Η κυβέρνηση «παίζει» στην κυριολεξία με τη ζωή των Τεχνολόγων - Ακτινολόγων, των γιατρών ακτινολόγων και των Φυσικών που εργάζονται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς η άδεια ακτινοπροστασίας έχει την έννοια της προστασίας των εργαζομένων απ' την ακτινοβολία, οι οποίοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή της επικινδυνότητας. Με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση δεν προωθείται η προάσπιση της υγείας των εργαζομένων, αλλά η «ανταπόδοση» στη βλάβη της υγείας των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μη φτάσει ο εργαζόμενος στο σημείο να ζητά την αποκατάσταση της βλάβης, που είναι ανεπανόρθωτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία των συνδικαλιστικών οργάνων των ακτινολόγων και των φυσικών οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια πεθαίνουν 5 χρόνια νωρίτερα, καθώς τους χτυπούν λευχαιμίες, λεμφώματα και καρκίνοι του δέρματος. Οι άδειες που παίρνουν οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια είναι 30 μέρες συνολικά πέραν της κανονικής άδειας. Επίσης, δικαιούνται ένα ρεπό, μετά από τις εφημερίες καθώς οι γιατροί δουλεύουν συνεχώς πάνω από 32 ώρες και οι εργαζόμενοι κάνουν δύο βάρδιες το 24ωρο. Οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δεν ανήκουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει τα ΒΑΕ στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» και κυρίως στα χειρουργεία συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα, ενώ σήμερα το μεσημέρι ο Σύλλογος των Εργαζομένων οργανώνει σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής για το συντονισμό της δράσης τους 1 το μεσημέρι.

Πορεία στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής έκαναν χτες οι εργαζόμενοι του «Αγίου Σάββα» και του νοσοκομείου «Ελπίς» διεκδικώντας, μεταξύ των άλλων, την καταβολή δεδουλευμένων. Σήμερα οι εργαζόμενοι στον «Αγιο Σάββα» θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας (8 -11 π.μ.).

  • Στάσεις εργασίας, 10 π.μ. -2 μ.μ., και 2-6 μ.μ., με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας αποφάσισε για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ για την κατάργηση της άδειας ακτινοπροστασίας. Επίσης, αποφάσισε στάση εργασίας (11 π.μ. μέχρι τη λήξη) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Τέλος, αποφάσισε 24ωρη απεργία την Παρασκευή και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 π.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ