Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

MotionTeam

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Σε κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών της Εταιρείας Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) στην οδό Εγνατία, προχώρησε χτες η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, έχοντας στο πλευρό της τους εργαζόμενους της Εταιρείας. Η κατάληψη ξεκίνησε στις 7 το πρωί και έληξε στις 12 το μεσημέρι. Στο μεταξύ, στις 9 το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ με δυναμική κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Τσιμισκή, ακύρωσαν τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολαβία.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μαζί με εργαζόμενους της ΕΥΑΘ στάθηκαν για 5 ώρες στην είσοδο του κτιρίου, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους - καταναλωτές για την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, να παραδώσει δηλαδή και το νερό στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ενημέρωναν για τις επιπτώσεις που ήδη έχουν φέρει (αυξήσεις τιμολογίων, κλπ.) η μετατροπή της σε ΑΕ, η είσοδός της στο χρηματιστήριο και η πώληση μέρους των μετοχών της.

Κάλεσαν το λαό να κάνει υπόθεσή του τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, να παλέψει για ΕΥΑΘ 100% δημόσια - λαϊκή περιουσία. Με λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, με τα σωματεία, να οργανωθεί ο αγώνας για να μην παραδοθεί η δημόσια περιουσία στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ