Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δικομματικό προεδρείο στην ΕΔΟΘ

Καταγγελία των ταξικών δυνάμεων

To σχηματισμό δικομματικού προεδρείου στην ΕΔΟΘ σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, έχοντας καταλήξει από πριν σε συμφωνία και διαθέτοντας μαζί την απόλυτη πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή (7 στους 11), μοιράστηκαν μεταξύ τους όλες τις θέσεις και τα αξιώματα της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως η ΠΑΣΚ θεώρησε απαραίτητο να δηλώσει ότι διαλύει τους πολυετείς αρραβώνες της με την παράταξη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ («Αυτόνομη Παρέμβαση») στο χώρο της ΕΔΟΘ, κατηγορώντας την ότι δεν υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης στην οποία και συμμετείχε.

«Ετσι αυτή τη φορά η ΠΑΣΚ διάλεξε σαν αποκλειστικό της ταίρι τη ΔΑΚΕ. Ολα δείχνουν ότι περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο συνεργασίας των παρατάξεων του δικομματισμού. Για να εφαρμοστεί η βάρβαρη πολιτική των κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου πρέπει τα συνδικαλιστικά της στηρίγματα όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνονται ενωμένα. Χρέος των εργαζομένων παντού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να τους εγκαταλείψουν και να ξεφύγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Επισημαίνεται ακόμη σε σχέση με τις προτάσεις «ενότητας» των Παρεμβάσεων και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΜΕ: «Είναι οι ίδιοι που πρωτοστατούν στην αντι-ΠΑΜΕ επίθεση αναμασώντας τα χρεοκοπημένα επιχειρήματα του δικομματισμού, είναι οι ίδιοι που εχθρεύονται και πολεμούν με λύσσα την ταξική ενότητα που χτίζει το ΠΑΜΕ, είναι οι ίδιοι που μένουν σφιχτά δεμένοι στο άρμα του ευρωμονόδρομου και αντικειμενικά γίνονται τα αριστερά δεκανίκια του συστήματος. Φυσικά μετά από όλα αυτά η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για μια αντιπροσωπευτική συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ απορρίφθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ