Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ
Αγώνας με ... μέτρο και αυταπάτες

Ψευδαισθήσεις από κοινού, σπέρνουν για μια ακόμη φορά ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, δηλώνοντας συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 15 του Ιούνη, με... τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων και κάλεσμα για συμμετοχή «στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις». Επιμένοντας ότι η «ανάπτυξη» που προωθεί η εφαρμοζόμενη πολιτική, έστω και με μερικές επιμέρους τροποποιήσεις, χωράει μέσα της και τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, οι ηγεσίες των δυο Συνομοσπονδιών καλλιεργούν τη σύγχυση και δρομολογούν την αναποτελεσματικότητα, προσφέροντας μεγάλες υπηρεσίες στα σχέδια εναντίον των μικρών ΕΒΕ.

Στο σχετικό κείμενο - πρόσκληση, πέρα από τις ...περικοπές στην αγωνιστική συμμετοχή με μόνο τρίωρο κλείσιμο, αφθονούν οι γενικότητες, όπως «κεντρικό αίτημα: το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας», η απάντηση στην ύφεση «δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων», «κυβέρνηση, κόμματα και κοινωνικοί φορείς πρέπει πολύ γρήγορα, τώρα, να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες».

Παρατίθενται, επίσης, μια σειρά από άμεσα αιτήματα, που περιορίζονται σε διαχειριστικές ρυθμίσεις, που δεν απαντούν στο πρόβλημα των μικρών ΕΒΕ, αντιθέτως ορισμένες ταυτίζονται με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης, με σκοπό την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου. Για παράδειγμα, κίνητρα για εκσυγχρονισμό των μικρών επιχειρήσεων, δημόσιες επενδύσεις για βιοτεχνικά πάρκα και τοπικές αγορές, αναθεώρηση της εμπορικής χωροταξίας, δεσμευτικό σύμφωνο κυβέρνησης και τραπεζών, που λαμβάνουν κρατικές εγγυήσεις, για διοχέτευση συγκεκριμένου ποσοστού προς ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κλείνουμε τα μαγαζιά και κατεβαίνουμε στον δρόμο ενάντια στη φοροεξόντωση» (2023-11-16 00:00:00.0)
Στους δρόμους και οι ΕΒΕ (2010-04-22 00:00:00.0)
Πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων (2010-01-30 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα (2004-07-20 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση (1995-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ