Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Πλημμύρες και μόλυνση

ΠΕΚΙΝΟ.--

Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική Κίνα, προκαλώντας σαρωτικές πλημμύρες, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τα περισσότερα θύματα να εμφανίζονται στην επαρχία Γκουιζιού, όπου έχει σημάνει συναγερμός για σαρωτικές πλημμύρες, ενώ τουλάχιστον 32 είναι οι αγνοούμενοι. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με τις αρχές να σημειώνουν σοβαρό ενδεχόμενο για αύξηση των νεκρών.

Ηδη, 8.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ οι πλημμύρες έχουν σαρώσει χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης γης. Οι μετεωρολόγοι κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι δηλώνουν, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και οι αρχές επιχειρούν να μεταφέρουν τους κατοίκους σε ασφαλέστερα μέρη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, τοξικά χημικά έχουν μολύνει τον ποταμό Τιαοξί, από τον οποίο υδροδοτούνται μεγάλες εκτάσεις. Το πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση του κινεζικού πρακτορείου Περιβάλλοντος, αναφέρει ότι η διαρροή μετρά ήδη μία βδομάδα, υποστηρίζοντας ότι ένας από τους έξι μεγάλους ποταμούς της Κίνας έχει τόσο μολυσμένα νερά που δεν κάνουν ούτε καν για πότισμα. Στα χημικά που εικάζεται ότι έχουν μολύνει τα νερά περιλαμβάνονται βενζένιο και αλκένιο, με αποτέλεσμα οι 850.000 κάτοικοι της περιοχής Χουγκάνγκ της επαρχίας Χανγκζούρ να τροφοδοτούνται με νερό από βυτιοφόρα που στέλνουν οι τοπικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ