Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ
«Στο πόδι» κατά της υποβάθμισης

  Σήμερα κλείνουν οι δήμοι, τα σχολεία και τα μαγαζιά, ενώ  θα γίνει συγκέντρωση στο Γιοκάλειο, ώρα 11 π.μ..

Μια απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Καρύστου (με τον χαρακτηρισμό της σε β' τάξης), ήταν αρκετή για να κάνει το ποτήρι της οργής να ξεχειλίσει. Ξεχασμένοι χρόνια τώρα, απ' όλες τις κυβερνήσεις, οι άνθρωποι της Νότια Καρυστίας κλείνουν σήμερα τα καταστήματα και τα σχολεία τους, κάνουν κατάληψη σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και για ένα 24ωρο θα φωνάξουν: «Φτάνει πια! Οχι στην περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας».

Οι διοργανωτές της σημερινής 24ωρης απεργίας - οι δήμοι Καρύστου, Μαρμαρίου, Στυρέων, η Κοινότητα Καφηρέως και όλοι οι μαζικοί φορείς της περιοχής - καλούν σήμερα τους ξεχασμένους πολίτες αυτού του τόπου να συγκεντρωθούν, στις 11 το πρωί, στο Γιοκάλειο. Εκεί θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ο λαός της περιοχής θα απαιτήσει όλα όσα τόσα χρόνια τού στερούν: Να φτιαχτεί το άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, σύγχρονα λιμάνια και μαρίνες, να σταματήσει η αυθαίρετη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και η αλόγιστη δημιουργία τουριστικών οικισμών, να πάψουν πια τα νέα παιδιά να φεύγουν απ' τον τόπο τους...

Η Κομματική Οργάνωση Νότιας Καρυστίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων καθυστερήσεων και αναμονής. «Ο μόνος δρόμος είναι η αγωνιστική ενότητα του λαού και η απαίτηση να προωθηθούν τα προβλήματα του τόπου», σημειώνει ενδεικτικά. Τονίζει, ωστόσο, πως δεν αρκεί μόνο η σημερινή κινητοποίηση, «δεν αρκεί να ακούσουμε για μια ακόμα φορά ψεύτικες υποσχέσεις από τους κυβερνητικούς βουλευτές και απ' τον Νομάρχη». «Υπάρχει ανάγκη συνέχισης του αγώνα», επισημαίνει και προτείνει τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής αγώνα, από εκπροσώπους όλων των φορέων, που θα συνεχίσουν τις προσπάθειες και τον αγώνα, έως ότου δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής.

Η ΚΟ Ν. Καρυστίας του ΚΚΕ καλεί τον κόσμο να παλέψει και να απαιτήσει - μεταξύ άλλων - να μην υποβαθμιστεί η ΔΟΥ Καρύστου, να υπάρξει με ευθύνη των φορέων της περιοχής, τη Νομαρχία και την πολιτεία ένα σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της περιοχής που θα στηρίξει την ντόπια οικονομία και παραγωγή και να αρχίσουν άμεσα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από Κάρυστο προς Ραφήνα. Επίσης, να προχωρήσουν άμεσα τα έργα για την ολοκλήρωση των δρόμων Καρύστου - Χαλκίδας, Καρύστου - Μαρμαρίου και Στύρων - Ν. Στύρων, να ολοκληρωθούν άμεσα τα κτίρια για την εγκατάσταση του Γυμνασίου και του Τεχνικού λυκείου και να ξεκινήσει η δημιουργία νέου δικτύου ύδρευσης.

Τέλος, ζητά να εγκαταλειφθεί απ' την κυβέρνηση κάθε ιδέα και προσπάθεια για κλείσιμο του νοσοκομείου Καρύστου και απαιτεί να υπάρξουν μέτρα για την αναβάθμισή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ