Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΙΑΣΙΟ
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της γιγάντωσης της ΠΕΤΡΟΛΑ

  Θα κορυφωθούν στις 2 Φλεβάρη, με αποκλεισμό της Ανατολικής Εισόδου της Ελευσίνας

Από παλιότερη κινητοποίηση κατά της επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ
Από παλιότερη κινητοποίηση κατά της επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ
Η γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ δε θα γίνει! Αυτό το σύνθημα βροντοφωνάζουν προς κάθε κατεύθυνση οι κάτοικοι του Θριασίου Πεδίου, οι οποίοι εξαγγέλλουν σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, προκειμένου να μην υποθηκεύσουν για πάντα τα πολύτιμα αγαθά της υγείας τους και του περιβάλλοντός τους, μετά και την αποκάλυψη ότι τουλάχιστον ο ένας από τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς - ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης - έχει υπογράψει την άδεια για την κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας καταστροφική επέκταση.

Ηδη, προχτές το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση του προγράμματος κινητοποιήσεων της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ, που θα κορυφωθούν την Παρασκευή 2 Φλεβάρη, με αποκλεισμό της Ανατολικής Εισόδου της πόλης στο ύψος της «Χαλυβουργικής» (Εθνική Οδός). Επίσης αποφασίστηκε να καλέσουν τους αρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στην έκδοση καμιάς πράξης παρέκκλισης από το ΠΔ 84/84, που θα επιτρέπει το επιχειρούμενο έγκλημα της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Την προσεχή Παρασκευή 26 Γενάρη, οι τέσσερις δήμαρχοι και κοινοτάρχες της περιοχής (Ελευσίνας Γ. Γεωργόπουλος, Μάνδρας Α. Μαραγκός, Ασπροπύργου Γ. Λιάκος, Μαγούλας Δ. Μίχος) και ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Η. Ματζουράτος προσκαλούν στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Ελευσίνας όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Θριασίου, τους νομαρχιακούς συμβούλους Δυτικής Αττικής και τους μαζικούς φορείς της περιοχής σε σύσκεψη. Μοναδικό θέμα της σύσκεψης αυτής θα είναι η καλύτερη προετοιμασία της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 2 Φλεβάρη.

Σήμερα, εξάλλου, με το σύνθημα «Μη μας κλείνετε το δρόμο της αναβάθμισης και της προόδου», μέλη της Επιτροπής Αγώνα θα υποδεχτούν στο Θριάσιο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος θα εκφωνήσει προγραμματισμένη ομιλία στις 12 το μεσημέρι στον κινηματογράφο «Παλλάς» της Ελευσίνας. Η Επιτροπή θα επιδώσει στον υπουργό πλήρη φάκελο με τις επιπτώσεις των παλιών και νέων επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ στην περιοχή και το ψήφισμα κατά των επεκτάσεων με τις 10.000 υπογραφές που έχουν μέχρι τώρα συγκεντρωθεί. Παράλληλα, θα του ζητήσουν να μην υπογράψει - ως συναρμόδιος υπουργός - την υπουργική απόφαση με τις παρεκκλίσεις που ζητά η ΠΕΤΡΟΛΑ.

SOS και από τους γιατρούς

Δραματικό SOS για τη σχεδιαζόμενη γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ εκπέμπουν, με διακήρυξή τους, 188 γιατροί που ζουν και εργάζονται στο Θριάσιο Πεδίο, ενώ ταυτόχρονα απευθύνουν έκκληση προς κάθε αρμόδιο να μη συνυπογράψει οποιαδήποτε απόφαση για την αδειοδότηση των νέων επεκτάσεων.

«Από παλιότερες μελέτες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, του υπουργείου Υγείας, καθώς και του Δήμου Ελευσίνας - τονίζουν οι 188 γιατροί - είχαν διαπιστωθεί και αποδόθηκαν στο υποβαθμισμένο περιβάλλον αυξημένες αναπνευστικές, δερματολογικές, οφθαλμολογικές και καρδιολογικές παθήσεις στα παιδιά και τους εργαζομένους. Η τυχόν υλοποίηση των σχεδιαζόμενων επεκτάσεων - σημειώνουν - όχι μόνο θα δημιουργήσει νέους Κινδύνους για τυχόν Ατυχήματα σαν αυτό του '92 που κόστισε τη ζωή 14 εργαζομένων στην ΠΕΤΡΟΛΑ και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, αλλά θα επιβαρύνει ανεπανόρθωτα και το ατμοσφαιρικό περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ