Τετάρτη 15 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Οξυνση του αντικομμουνισμού

Στις 13 Ιούνη ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Β. Φιλάτ, συμμετείχε σε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις για τα «θύματα του σταλινισμού», που διοργανώθηκαν στην πρωτεύουσα Κισιονόφ. Στη «γραμμή» που έχουν χαράξει και οι εθνικιστές της Ουκρανίας, ισχυρίστηκε πως οι μαζικές εκτοπίσεις από τη Βεσαραβία που έγιναν στις 13/6/1941 είχαν στόχο «την εξόντωση των Μολδαβών», κι ακόμη πως «ήταν μέρος του μπολσεβίκικου σχεδίου για τον έλεγχο της εξουσίας».

Οπως όμως είναι γνωστό, η σοβιετική εξουσία, διαισθανόμενη ότι επίκειται η χιτλερική επίθεση, επεδίωξε να προφυλαχθεί από ανθρώπους που ζούσαν σε παραμεθόριες περιοχές και θεωρούσε ότι μπορεί να περάσουν με το μέρος των ναζί, και για το λόγο αυτό τους μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας. Στην πραγματικότητα τα αντικομμουνιστικά επιχειρήματα περί «εξόντωσης των Μολδαβών από τους μπολσεβίκους» είναι έωλα!

Να σημειωθεί πως οι σημερινές αρχές της Μολδαβίας, που διακρίνονται για τον αντικομμουνισμό τους, έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια ακόμη και στη βράβευση εκείνων που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ