Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑΣ - ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Πρόβλημα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι - άτομα με ειδικές ανάγκες

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν πέντε εργαζόμενοι - άτομα με ειδικές ανάγκες - στο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, οι οποίοι εργάζονται στη δημοτική επιχείριση από το 2001. Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων, τον περασμένο Φλεβάρη, η νέα δημοτική αρχή Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας - μετά τη συνένωση των «καλλικρατικών» δήμων - προχώρησε στη δημιουργία νέας «κοινωφελούς» επιχείρησης του δήμου («Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού και Πολιτισμού Αράχωβας»), μεταφέροντας όλο το προσωπικό, αλλά και νέο στις νέες υπηρεσίες, με εξαίρεση τους ίδιους.

Οι πέντε εργαζόμενοι, πριν τη συνένωση των τριών δήμων, εργάζονταν στην Κοινοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Αντίκυρας με σύμβαση ορισμένου χρόνου από το 2001 έως τις 31/7/2006, ενώ στη συνέχεια με ΠΔ και μέσω ΑΣΕΠ πέτυχαν τη μετατροπή της σχέσης εργασίας σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Με την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων - και ο τότε πρόεδρος της κοινότητας Αντίκυρας είχε αρνηθεί να δώσει τα χρωστούμενα, αναγκάζοντας την προσφυγή των εργαζομένων στα πολιτικά δικαστήρια. Ως εκ τούτου οι 3 από τους 5 δικαιώθηκαν (τελεσίδικη απόφαση για τους δύο - τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση για την τρίτη), ενώ για τους δύο τελευταίους εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη νέα δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν πειθαρχεί στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και ότι τους πετάει στο δρόμο χωρίς αποζημίωση, χωρίς να καταβάλει τα δεδουλευμένα και τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Σε δήλωσή του στον «Ρ» ο Λουκάς Ζάκκας, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζει ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κρατά σε ομηρία τους εργαζόμενους και ότι οφείλει άμεσα να καταβάλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές, λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά την απόφαση του δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ