Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποπροσανατολιστικά μαγειρέματα πριν τις ψηφοφορίες

Στόχος να εξασφαλιστεί η ψήφος όσων εκφράζουν επιμέρους διαφωνίες στο «Μεσοπρόθεσμο»

Η επιβολή καθεστώτος τρομοκρατίας σε βάρος του λαού, για να υποταχθεί στα βάρβαρα μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου», αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας σε αυταπάτες περί «καλού ΠΑΣΟΚ» υπηρετούν και οι δήθεν διαφοροποιήσεις ορισμένων κυβερνητικών βουλευτών, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Χτες, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου έγινε κυβερνητική σύσκεψη για να καταγραφούν οι προθέσεις των «διαφωνούντων» βουλευτών ενόψει της ψηφοφορίας του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» και του εφαρμοστικού νόμου. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύσει ότι θα διαγραφούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ όποιοι βουλευτές καταψηφίσουν το «Μεσοπρόθεσμο», ενώ με αποδέκτη το λαό επισείεται ξανά η απειλή ότι αν δεν ψηφιστούν το «Μεσοπρόθεσμο» και ο εφαρμοστικός, «δεν θα πάρουμε τη 5η δόση του δανείου».

«Το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ», εκτίμησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. «Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος και το Μεσοπρόθεσμο, αλλά όχι με λιγότερες από 151 ψήφους», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν υποδεικνύουμε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνουν. Ολοι αντιλαμβάνονται την κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Με στόχο να αποφευχθούν τυχόν διαρροές, ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος είχε χτες τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Αθανασιάδη, ο τελευταίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ζήτησε να μην ενταχθούν η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και δήλωσε ότι θα περιμένει την τοποθέτηση του Ευαγ. Βενιζέλου στη Βουλή και «μετά θα αποφασίσει». Σημείωσε πάντως ότι αν τελικά συμπεριληφθούν οι δυο συγκεκριμένες ΔΕΚΟ, «δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα».

Τη διαφωνία της με την πώληση της ΕΥΑΘ έχει δηλώσει και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αράπογλου, η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη τούς καλούν να καταγράψουν τη διαφωνία τους στους νόμους που θα έρθουν στη συνέχεια ξεχωριστά για κάθε ΔΕΚΟ.

Επιμέρους ενστάσεις σχετικά με το «Μεσοπρόθεσμο» έχουν εκφράσει επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουπλής και Θ. Ρομπόπουλος, οι οποίοι όμως στο παρασκήνιο σημειώνουν ότι «δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της χρεοκοπίας της χώρας». Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Ν. Σαλαγιάννης διαβεβαίωσε κι αυτός ότι «ποτέ δεν υπονόησα πως θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο ή κάτι από αυτά που είναι τόσο πολύ κρίσιμα, θα προτιμούσα αν έφτανα εκεί να παραιτηθώ». «Κατά συνείδηση», δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σ. Βαλυράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας όμως ότι «τo Μεσοπρόθεσμο είναι ένας συμβιβασμός που πρέπει να γίνει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκή πυγμή για την επιβολή των μέτρων (2013-07-13 00:00:00.0)
Στο «διά ταύτα» στρατευμένοι ενάντια στο λαό (2011-10-18 00:00:00.0)
«Εκταμιεύουν» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα (2011-07-05 00:00:00.0)
Οταν οι «διαφωνούντες» ψηφίζουν «ναι» (2011-06-30 00:00:00.0)
Αποκαλύπτεται ο θεατρινισμός με το Μεσοπρόθεσμο (2011-06-04 00:00:00.0)
Τώρα δηλώνουν ενάντια στην τσιμεντοποίηση!!! (2005-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ