Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παγίδα για το λαό οι επιθέσεις σε βουλευτές

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα περιστατικά για να βγάλει λάδι την πολιτική της

Εκατέρωθεν ανακοινώσεις και χαρακτηρισμούς μέσα και έξω από τη Βουλή, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν οι κλιμακούμενες επιθέσεις και προπηλακισμοί σε βάρος βουλευτών της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τέτοιες ανέξοδες αντιδράσεις εκτόνωσης της δυσαρέσκειας στην πολιτική του, για να βγει λάδι στις λαϊκές συνειδήσεις και να βρεθεί από τη θέση του θύτη σε αυτή του θύματος.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων περιστατικών ήταν η επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης ο βουλευτής Φθιώτιδας Ν. Τσώνης, στη Λαμία, τα υβριστικά συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους πολιτικών γραφείων, όπως αυτό της Ρ. Ζήση στο Βόλο και πέντε άλλων βουλευτών στα Τρίκαλα, ενώ στον Εβρο και την Αιτωλοακαρνανία κυκλοφόρησαν αφίσες με φωτογραφίες βουλευτών που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο και τη λεζάντα «Καταζητούνται για εγκλήματα κατά του λαού και για τη νομιμοποίηση της κρατικής βίας».

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, ο Απ. Κακλαμάνης, ο Γ. Πεταλωτής, αλλά και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης καταφέρθηκαν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον υποκινητή των προπηλακισμών. Ο Μ. Καρχιμάκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων» και σε συνέντευξη στον «ΡΙΑΛ» υπέδειξε τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σαν υποκινητή των επεισοδίων στο Σύνταγμα, κατηγορώντας προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα σαν «αρχιστράτηγο του μπάχαλου».

Στο ίδιο πνεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος ζήτησε από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «να διευκρινίσει ποια είναι η επίσημη θέση του» απέναντι σε ανακοινώσεις οργανώσεών του που αναφέρονται σε «πόλεμο», επιδιώκοντας προφανώς να ενοχοποιήσει αυτή καθεαυτή την έκφραση σαν πολιτικό όρο. Εντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΝ, που σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον Μ. Καρχιμάκη για «γκεμπελίστικες πρακτικές», συμπληρώνοντας ότι «δεν υιοθετούμε πρακτικές βίας κυριολεκτικά και μεταφορικά». Τις επιθέσεις σε βάρος βουλευτών καταδίκασαν με ανακοινώσεις η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., η ΔΗΜΑΡ, η ΔΗΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ