Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Κόμμα επαναστατικό, προλεταριακό, διεθνιστικό

Σε ξεχωριστή συζήτηση για την μεταναστευτική πολιτική των καπιταλιστών σε περίοδο κρίσης, τα προβλήματα Ελλήνων και μεταναστών στην Αθήνα, την πρόταση του ΚΚΕ, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

Το ΚΚΕ είναι κόμμα μαρξιστικό - λενινιστικό δηλαδή επαναστατικό, κόμμα προλεταριακό διεθνιστικό και γι' αυτό ανέκαθεν καλούσε σε κοινό αγώνα, οργάνωση και κοινή πάλη όλους τους εργάτες ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, εθνικότητα, θρήσκευμα, ενάντια στους εκμεταλλευτές του, τους καπιταλιστές, για την ανατροπή του συστήματός τους, της πολιτικής εξουσίας των αστών. Το ίδιο το ΚΚΕ στην υπερενενηντάχρονη πορεία του και έδωσε και δέχτηκε διεθνιστική βοήθεια, το ίδιο και ο λαός μας.

Η μετανάστευση είναι προϊόν του συστήματος της εκμετάλλευσης. Κανείς δεν φεύγει από την πατρίδα του κυνηγώντας το όνειρο, όλοι κυνηγημένοι φεύγουν από φτώχεια, ανέχεια, πόλεμο, καταπίεση, φυλακή και κυνηγητό αυταρχικών καθεστώτων. Την μετανάστευση την γεννούν, την συντηρούν και ωφελούνται από αυτή οι καπιταλιστές. Επομένως η λύση δεν είναι να κυνηγήσουμε τους μετανάστες αλλά τους καπιταλιστές, δεν είναι να απαγορεύσουμε τη μετανάστευση αλλά να ανατρέψουμε τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής που έχει σκοπό το κέρδος. Οσο αυτός μένει και βασιλεύει, το πρόβλημα θα συνεχίζεται.

Οι καπιταλιστές με τα κόμματά τους, ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ., τα κανάλια και τους ανθρώπους τους, σκόπιμα θέλουν να καλλιεργήσουν το ρατσισμό πατώντας σε υπαρκτά προβλήματα π.χ. την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Προτείνουν μέτρα όπως περιορισμό των διαδηλώσεων, επιχειρήσεις - «σκούπα» σε μετανάστες, πανηγυρίζουν για τους φράκτες. Αυτό φανερώνει ότι ο ρατσισμός είναι όπλο στα χέρια των αφεντικών, θέλουν να διαιρέσουν τους εργάτες που υποφέρουν όλοι τους από τη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους. Είναι δηλητήριο στο σώμα των εργατών, φάρμακο για τους εργοδότες.

Ο αγώνας των εργατών για να είναι πράγματι αγώνας των εργατών, πρέπει να είναι διεθνιστικός. Οι καπιταλιστές απέναντι στους εργάτες είναι ενωμένοι και με καθαρό στόχο. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι εργάτες. Το ΚΚΕ καλεί Ελληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να οργανώσουν κοινή πάλη απέναντι στα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική κυβέρνησης και δημοτικής αρχής που φέρουν την πρώτη ευθύνη. Να διεκδικήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων που έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοπόρα δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ