Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θεατρικά, γλέντι, παιχνίδι, υποστήριξη

Στο χώρο του Διημέρου φιλοξενήθηκαν και φέτος πολλές μεταναστευτικές κοινότητες με τα δικά τους ξεχωριστά περίπτερα από Κένυα, Καμερούν, Φιλιππίνες, Γκάμπια, Σιέρα Λεόνε, Ουκρανία, Γεωργία, Νιγηρία, Τανζανία, Κογκό, Μαγαδασκάρη, Παλαιστίνη, Σουδάν, Μπαγκλαντές, Κούρδοι της Συρίας, Αφγανιστάν, Αιθιοπία.

Λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής». Περίπτερα είχαν το ΠΑΜΕ και ταξικά συνδικάτα (όπως οικοδόμοι, ξυλουργοί, κλωστοϋφαντουργοί, καθαρίστριες), το ΜΑΣ, η ΟΓΕ ΕΕΔΥΕ, ΠΕΔΥΕ, ΕΕΔΔΑ, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» (με τους νομικούς της παρείχε νομική βοήθεια σε μετανάστες), η απευθυνόμενη σε μετανάστες Μονάδα Απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ «MOSAIC». Σε ειδική οθόνη γινόταν προβολή της δράσης του ΚΚΕ το δίχρονο 2009-2011.

Στην κεντρική εξέδρα και αυτή του παιδότοπου έγιναν λαϊκά γλέντια, δόθηκαν μουσικοθεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά από συγκροτήματα Ελλήνων, μεταναστών, ομάδες της ΚΝΕ. Χορεύτηκαν παραδοσιακοί χοροί από πολλές χώρες. Ακούστηκαν επαναστατικά, διεθνιστικά και αντάρτικα τραγούδια, τραγούδια της ξενιτιάς. Εγιναν κινηματογραφικές προβολές. Διεξήχθη τουρνουά σκάκι και στήθηκε εργαστήρι κούκλας, άλλων παιδικών κατασκευών, δημιουργικές δραστηριότητες που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ