Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Ρουμελιώτη

Το τελευταίο «αντίο» απηύθυναν, προχτές Κυριακή, συγγενείς και πλήθος από συναγωνιστές και φίλους που συγκεντρώθηκαν στο Β' Νεκροταφείο Σπάρτης, στον σ. Θανάση Ρουμελιώτη ο οποίος έφυγε σε ηλικία 81 χρόνων. Τιμητική φρουρά στη σορό του που ήταν σκεπασμένη με την κόκκινη σημαία στάθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Τζαβάρα.

Παραβρέθηκαν επίσης, αντιπροσωπεία της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λακωνίας της ΚΝΕ και της Γραμματείας Λακωνίας του ΠΑΜΕ, ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης, επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βαγγέλης Βαλιώτης, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων.

Ο Θανάσης Ρουμελιώτης γεννήθηκε το 1930 στη Σπάρτη. Καταγόταν από αγωνιστική οικογένεια που πολλά μέλη της αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ. Ηταν μέλος της νεολαίας των Λαμπράκηδων. Η χούντα τον έστειλε εξορία στο Λακκί της Λέρου. Επί πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ. Μέχρι τελευταία έδινε το «παρών» στους αγώνες του Κόμματος και του ΠΑΜΕ, υπόδειγμα σεμνότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς κομμουνιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ